algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

Majorica destitueix l'equip directiu i admet 7.000 milions de deute bancari

L'empresa diu que la situació és «crítica» i confia que l'ampliació de capital sigui suficient

El fort deute creditici a curt i a llarg termini, que arriba als 7.000 milions de pessetes, i la delicada situació empresarial per la qual travessa, aguditzada després dels fets de l'11 de setembre, han provocat la destitució fulminant de tot l'equip directiu de Majorica per part de l'accionista majoritari de la companyia, el fons d'inversió Alpha Private Equity Group. L'empresa qualifica la situació de crítica, «per la qual cosa es realitzaran sacrificis per totes parts i la presa de decisions dràstiques, tal com ha succeït amb la destitució de la cúpula directiva», indicaren fonts pròximes a l'empresa.

El conseller delegat de Majorica, José María de Diego Arozamena, i Carles Casals, nou responsable de l'àrea financera, són els actuals gestors de l'empresa, després d'haver estat destituït el director general, Carlos Coloma, com també el director comercial nacional, Francesc Pujol; el reponsable d'operacions, Ignacio Elburgo, i el director financer, Ramon Miquel. Les mateixes fonts afegiren que la presa de «decisions dràstiques» també afectarà la plantilla, que en aquests moments arriba a 600 empleats en les diverses seccions de la companyia.

Els accionistes de Majorica (Alpha Private Equite Group, Corphin, PRC i Fibex) mantindran una junta extraordinària el proper dia 30 a Barcelona, seu oficial de l'empresa, per aprovar una ampliació de capital amb la finalitat d'afrontar tot el deute de crèdit que ara mateix ofega la liquiditat de la companyia de perles. Les darreres dades comptables disponibles es remunten a l'exercici del 1999, en el qual es va xifrar l'endeutament a curt termini en 4.436 milions de pessetes, als quals s'han de sumar 7.887 milions més que es deuen a creditors a llarg termini. El deute global bancari, tant a curt com a llarg termini, arriba a 7.000 milions de pessetes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris