algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

El rebut d'Emaya serà 300 pessetes més car per fems i clavegueram

La pujada es deu només a un augment de les tarifes de fems i de clavegueram

Una família de Palma de quatre persones pagarà una mitjana de 300 pessetes més cada vegada que aboni el rebut d'Emaya. El nou increment es deu a la pujada de les tarifes de residus sòlids urbans i de clavegueram, que s'incrementen un 4'67% i un 25% a la quota fixa, respectivament, i pasen a costar 784 i 110 pessetes; i a la pujada dels trams de consum. La pujada de tarifes va ser considerada «imprescindible» per part de la presidenta de l'entitat, Maria Crespo, que explicà que l'Empresa Municipal d'Aigua i Clavegueram de l'Ajuntament de Palma continua arrossegant 3.500 milions de pessetes de deute, bona part imputables a l'Operació Vaixell. Emaya fa comptes d'invertir en amortització de deute els més de 225 milions de pessetes de benefici que pensa obtenir el 2002, beneficis que no s'obtendrien sense la pujada de tarifes de clavegueram i residus.

Aquesta pujada se suma a la del 10% en concepte d'aigua aprovada pel Consell d'Administració en el mes de juliol del 2001, que estableix de forma definitiva la quota fixa en 654 pessetes, quatre-centes més que el 1998, la qual cosa suposa que en tres anys i mig l'aigua es paga un 158'49% més cara, tarifes que encara no han estat aprovades per la Comissió de Preus. La presidenta d'Emaya va donar la culpa al Govern balear de l'increment de totes les tarifes. En primer lloc, explicà que la pujada de la recollida de residus «es deu al nou servei que s'ha posat en marxa en la recollida selectiva, que és la dels envasos lleugers. Això ha implicat procedir a incloure noves rutes, nous camions per a la recollida dels contenidors grocs i l'augment en despesa de personal».

Crespo també explicà que «la pèrdua d'autonomia municipal ens obliga a dependre de les obligacions monetàries a les que ve obligat remetre'ns al Govern balear en matèria de depuració d'aigües i, malgrat no tenir aquesta obligada aportació econòmica, Emaya no ha deixat en cap cas d'efectuar tots els projectes en un principi programats, fet que, evidentment, ha provocat un desfasament monetari que està perjudicant seriosament aquesta empresa».

Però no acabaren aquí els atacs contra el Govern autonòmic llançats per Crespo. La presidenta d'Emaya va dir que «durant aquests anys hem aconseguit que tots els usuaris de Palma disposin d'una excel·lent qualitat i quantitat d'aigua ja que, malgrat la sequera que arrossegam des de fa tres anys, s'ha mantingut el servei sense procedir a cap tall o a cap reducció. L'empresa ha realitzat molts d'esforços pel que fa a la depuració d'aigües, malgrat que actualment disposam d'unes depuradores envellides i que es troben pràcticament en l'obsolescència, la qual cosa ha obligat l'empresa a sol·licitar "i obtenir" l'ajuda del Govern central per aconseguir una nova depuradora que començarà a construir-se en els propers dies».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris