nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

Govern i sector turístic neguen que la crisi sigui alarmant a les Balears

Han constituït una mesa permanent per donar resposta a la situació d'incertesa

33954

Les planes majors del Govern i del sector turístic es reuniren al Consolat de la Mar.

T. AYUGA.

El Govern Antich i el sector turístic balear constituïren ahir una mesa permanent per avaluar i donar resposta a la situació d'incertesa que la crisi internacional ha generat en la indústria turística i, per extensió, sobre l'economia illenca. En tot cas, tant les patronals sectorials com l'Executiu autonòmic recalcaren que, de moment, «la situació no és alarmant». Després d'una reunió de dues hores i mitja entre les planes majors de l'Executiu balear i del sector turístic, el president, Francesch Antich, anuncià la creació d'una mesa permanent per concretar actuacions i donar resposta a l'actual situació. Antich recalcà que el debat queda obert a tots els temes, inclosa l'ecotaxa. «Hem d'allunyar les nostres diferències, posar les informacions en comú i treballar conjuntament», precisà el president.

Com a primeres idees, Antich cità la necessitat de millorar la col·laboració entre el sector, l'Executiu i Turespaña (l'òrgan competent de l'Administració central) a favor de la promoció turística exterior. Així mateix, el president reiterà la necessitat de continuar pressionant Madrid perquè reconsideri l'augment de les tarifes aeroportuàries i la declaració de les connexions aèries de les Balears com a «servei d'interès públic». Com a portaveu del sector turístic, el president de la Caeb, Josep Oliver, qualificà la trobada de «necessària i positiva». Oliver coincidí amb Antich en la necessitat d'augmentar la despesa en promoció exterior i assenyalà que no hi ha cap tema «descartable» en les agendes de les reunions posteriors.

La plana major del Govern autonòmic, formada pel president, Francesc Antich; el vicepresident, Pere Sampol, i els consellers de Turisme, Celestí Alomar; d'Hisenda, Joan Mesquida; de Treball, Eberhard Grosske; d'Obres Públiques i Transports, Francesc Quetglas; i d'Interior, Josep Costa, es reuniren ahir capvespre al Consolat de la Mar amb les principals patronals del sector turístic. Entre d'altres, s'hi trobaven els presidents del hotelers mallorquins, Pere Cañellas; el de la patronal de les companyies aèries, Felipe Anvío; el de Caeb, Josep Oliver, i el de la Cambra de Comerç, Miquel Lladó, i el gerent dels agents de viatge, Víctor Fernández.

Oblidats
El president del Govern, Francesc Antich, a la sortida de la reunió, demanà disculpes públicament per haver «oblidat» de convocar les patronals hoteleres de Menorca i d'Eivissa i Formentera, mentre que hi convocà la de Mallorca i els foments de Turisme de les tres Illes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris