algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

Les Balears necessiten inversions energètiques de fins a 180.000 milions

El gasoducte costarà 7.000 milions menys del previst

La primera reunió de la Comissió de l'Energia del Règim Especial Balear (REB), mantinguda despús-ahir a Madrid, posà damunt la taula la necessitat d'un pla d'inversions energètiques a l'Arxipèlag, de caire públic i privat, quantificat en 180.000 milions de pessetes (gasoducte, dipòsits per a combustibles líquids, actuacions de Gesa-Endesa, etc.) i que caldria executar durant els propers quinze anys.

El conseller d'Innovació i Energia, Príam Villalonga, indicà ahir que aquest seria l'escenari per a un creixement màxim en el consum energètic de les Illes del 80 per cent durant els esmentats quinze anys. Villalonga explicà que en els primers nou mesos del 2001 la demanda ha pujat un 7'1% respecte del mateix període de l'any passat. Concretament, en el cas del gasoducte, el seu cost serà de gairebé 38.000 milions de pessetes, 7.000 milions menys de la previsió inicial (45.000 milions).

D'aquests 38.000 milions, l'Executiu autonòmic planteja que uns 18.000 milions (el cost d'un gasoducte terrestre a la Península) siguin aportats per l'Estat en funció de l'actual legislació energètica, mentre que la resta de 20.000 milions seria subvencionada a través del REB. El projecte del gasoducte, redactat en el tram terrestre per Enagás i en el submarí per la Conselleria (elaboració adjudicada a la projectista J.P.Kenny), seria presentat al Ministeri d'Economia pel novembre o desembre per ser inclòs a la xarxa gasística estatal i en el seu finançament a través de les tarifes de tots els usuaris de l'Estat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris