algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
10°

Reneix la plataforma de l'aigua davant el projecte de sa Costera

S'han reunit amb el batle i no descarten una entrevista amb Matas

La plataforma per a la defensa de l'aigua de Sóller es tornarà a reactivar per vigilar que el projecte d'aprofitament de l'aigua de sa Costera no sigui altre cop una excusa per aprofitar els recursos hídrics de la Vall amb uns criteris contraris als quals s'aprovaren després que aquest col·lectiu presentàs 14.000 al·legacions. Així ho afirmà ahir un representant d'aquest col·lectiu després que una delegació es reunís amb el batle, Ramon Socias, per manifestar la seva preocupació davant l'evidència que l'avantprojecte continua parlant d'aprofitament «de les fonts de s'Olla i na Lladonera» i segueixi preveient la construcció d'un assut dins el torrent molt prop d'aquestes fonts quan aquesta construcció s'havia rebutjat i acceptada l'al·legació.

Els membres de la plataforma afirmen que la darrera documentació que Recursos Hídrics ha presentat a l'Ajuntament presenta contradiccions que, si més no, s'han d'aclarir. Tot i això, creuen que pot ser es tractin d'errors de forma ja que els plànols del projecte no es corresponen exactament amb el que diu la memòria. És per això que abans de decidir si s'han de fer noves mobilitzacions en defensa de l'aigua de la Vall, han demanat al batle que s'informi davant la Conselleria i intenti aclarir tots els punts que no queden clars i que indueixen a la sospita que l'objectiu priopritari del projecte no és sa Costera sinó les surgències de la Vall.

L'any 1995, la plataforma per a la defensa de l'aigua va aconseguir polsar l'opinió pública sollerica i per això aconseguí un gran nombre d'al·legacions, a més també d'un acord del Parlament balear que posava moltes condicions al projecte inicial. La protesta es caracteritzà també per la gran penjada de barrals de plàstic que la plataforma féu per mols indrets de Sóller per cridar l'atenció sobre la seva reinvindicació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris