algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Antich: «L'ecotaxa no s'aplicarà si es crea una crisi molt greu»

El presidente de l'Executiu balear assegura que, en aquest cas, s'adoptarien altres mesures

El president del Govern, Francesc Antich, afirmà ahir capvespre, en resposta a preguntes periodístiques, que «si hi ha una causa extraordinària que creàs un problema molt greu al món turístic balear i, per tant, molts problemes a la nostra principal activitat econòmica, el Govern es planteja no aplicar l'ecotaxa i adoptaria altres mesures». «Nosaltres "explicà Antich" sempre estarem al costat de l'activitat turística i, per descomptat, al costat del sector», davant la possibilitat que una crisi econòmica internacional pogués afectar el turisme. Però es reafirmà en la idea que «el Govern no ha canviat d'opinió» respecte de l'ecotaxa sempre que no es donin «causes superextraordinàries».

D'altra banda, Antich, el vicepresident Sampol, i els consellers de Turisme, Celestí Alomar, i d'Interior, Josep Costa, es reuniran avui capvespre amb els responsables de les patronals turístiques, CAEB i Cambra de Comerç, per analitzar la crisi internacional i avaluar la seva repercussió en l'economia illenca. Antich ja avançà ahir que la crisi mundial es deixa sentir en àrees del Carib i, «sense voler fer futurisme, en llocs com a les Balears podria suposar una millora per a l'economia turítica».

D'altra banda, Celestí Alomar insistí ahir que la temporada turística actual està resultant «excel·lent», i destacà que la despesa per turista experimentarà un increment de l'7 per cent, segons les dades que ell maneja i que ja avançà ahir Diari de Balears. Alomar no es volgué pronunciar sobre l'informe del professor Eugeni Aguiló, de la UIB, que fixa una caiguda de la despesa turítica en temporada alta en un 2'1 per cent. Per Alomar, les Illes són una destinació «madura» que no és propícia a grans variacions d'un any a l'altre.

Tanmateix, el portaveu parlamentari de PP, Joan Flaquer, lamentà que el Govern «menyspreï i rebugi» l'enquesta d'Aguiló pels seus resultats negatius, i defensà els criteris i la metodologia de la investigació. «És una mostra fefaent que les coses no es fan bé "explicà Flaquer" i que manca una política de planificació turística adequada, que la promoció s'està descuidant i que no hi ha criteris ni polítiques clares».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris