algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Buades trenca el vot del Pacte en el traspàs de Benestar Social

La llei, però, s'aprovà amb el suport d'Els Verds de Mallorca

El diputat d'Els Verds d'Eivissa, Joan Buades, trencà ahir la unitat del Pacte de Progrés en abstenir-se en la votació de la Llei de de Traspassos de Benestar Social als consells insulars. Tammateix, la llei fou aprovada amb el vot dels partits que donen suport al Govern, inclosos els d'UM i els de la consellera d'Els Verds de Mallorca, Margalida Rosselló.

Fou la primera vegada que un integrant del Pacte trenca la unitat de vot en el Parlament. Una vegada finalitzada la votació a la Cambra, el president Antich va declarar que l'actitud de Joan Buades era «un error», perquè mai no s'havia produït «un esforç tan important» en favor dels consells. Com és habitual en aquestes ocasions, el president va apel·lar al diàleg dins el Pacte, perquè aquestes dissensions no es repeteixin. En el mateix sentit es manistestà la consellera de Medi Ambient i diputada d'Els Verds per Mallorca, Margalida Rosselló, que advocà pel diàleg.

Buades justificà el sentit del seu vot en el fet que considera mal dotada la transferència de Benestar Social per al Consell d'Eivissa i Formentera. Segons el diputat ecologista, «Eivissa i Formentera constitueixen la zona amb més problemes de marginació, subocupació, drogoaddicció i desescolarització». En contrast la Llei, des del punt de vista de l'ecologista, només destina a les Pitiüses «la meitat del finançament per habitant que tindrà Mallorca durant els dos primers anys». Per tot això, Buades afirmà que, sobre aquesta qüestió, «no hi havia cap diferència entre el Pacte i el PP».

La resta del debat se centrà en l'ajornament de la transferència fins el 2003 per al Consell de Mallorca i en el manteniment de la Conselleria de Benestar Social del Govern. Els diputats del PP interpretaren aquest fet com una clara victòria política de Fernanda Caro (EU) sobre Munar, a qui acusaren de canviar la «gent» per les «carreteres» i l'«ordenació del territori». Arribaren, fins i tot, a demanar que dimitís la responsable d'aquesta àrea del Consell de Mallorca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris