muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín:
13°

Una oficina unificarà la tasca que realitzen els consolats a les Illes

El representant d'Alemanya demana més policia per a la seva seu

Una oficina creada pel Govern unificarà tota la tasca que desenvolupen els consolats dels diferents països representats a les Balears, segons avançà ahir el president del Govern, Francesc Antich. El cap de l'Executiu mantingué una reunió al Consolat de la Mar, amb la presència del conseller d'Educació, Damià Pons, i el director general de Política Lingüística, Joan Melià, per tractar temes de normalització lingüística i també per analitzar la situació internacional derivada dels atacs als Estats Units del passat 11 de setembre.

Francesc Antich explicà que la representació consular mostrà la seva preocupació i coincidí a actuar selectivament contra el terrorisme internacional, sense que aquesta dinàmica pugui afectar els qui no estan directament relacionats amb aquesta qüestió. «Tots estam d'acord a eliminar el terrorisme i aconseguir la pau en el món mitjançant la col·laboració», explicà Antich, qui afegí que «ens hem posat a disposició dels cònsols en el cas que necessitin la nostra ajuda en qualsevol de les seves iniciatives».

La creació d'aquesta oficina servirà, segons el president del Govern, per recollir directament tota la informació generada per les activitats consulars i també «per alleugerir i agilitar la seva relació amb les institucions». Antich es mostrà prudent davant la incidència que pot tenir la guerra en el sector turístic. Només comentà que «haurem d'esperar a les properes setmanes per confirmar la repercussió que pugui tenir en les reserves». Per la seva part, el cònsol d'Alemanya a les Balears, Peter Christian Haucke, informà que estava en converses amb la Delegació del Govern per aconseguir un augment de les mesures de seguretat en la seva seu, segons manifestà en sortir de la reunió.

També el cònsol dels Estats Units, Bartomeu Bestard, digué que els aproximadament 2.000 residents nord-americans a les Illes han mostrat la seva preocupació i nerviosisme davant els esdeveniments i amb la presència del bacteri «àntrax». Bestard afegí que, per primera vegada, s'han dirigit al Consolat cartes de ciutadans americans que s'interessen per la seguretat de les Illes davant el conflicte internacional. «La meva resposta és que hi ha una tranquil·litat total». El conseller Damià Pons advocà pel paper que poden jugar els consolats com a ponts entre l'Administració autonòmica i la societat que representen.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris