nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

Ràbia a ses Covetes contra el passeig marítim

Uns 60 veïns es queixen al batle per donar suport a l'execució d'aquesta obra projectada pel Ministeri de Jaume Matas

41336

L'històric dirigent del PP Joan Mesquida ha amenaçat de trencar el carnet del partit.

T. OBRADOR.

El projecte d'acondiciament i habilitació d'un nou passeig marítim a ses Covetes, impulsat pel Ministeri de Medi Ambient i l'Ajuntament de Campos, ha generat les primeres crítiques entre el veïnat. En aquest sentit, n'hi ha que ja han expressat el seu rebuig frontal i la seva indignació i, fins i tot, han anunciat que tenen intenció de promoure recollides de signatures contràries a l'execució de l'obra. Fins i tot Joan Mesquida, un històric i conegut dirigent conservador de la comarca, afirma que si es fa el projecte romprà el seu carnet de militant del PP.

Dissabte, prop de seixanta veïns del nucli costaner "molts d'ells de Porreres i de Palma" es reuniren amb els tècnics Ramiro Aurin i Carlos Jover; el batle, Andreu Prohens; i diversos regidors de l'equip de govern i de l'oposició. En aquesta reunió se'ls detallaren les intervencions previstes: habilitar un passeig empedrat d'uns quatre metres d'amplària; instal·lar-hi passarel·les de fusta, bancs i fanals cada deu metres; i fer per a vianants el carrer des Murters, entre altres escomeses. El projecte s'engloba en aquest seguit d'actuacions que el gabinet comandat per Jaume Matas vol dur a la pràctica al litoral del Migjorn: passeigs a la Colònia de Sant Jordi, ses Covetes i sa Ràpita, i instal·lació de passarel·les de fusta en determinats indrets, com ara a la platja des Trenc, amb l'objectiu de salvaguardar el sistema dunar.

Sentint aquestes previsions, molts veïns s'hi pronunciaren i es queixaren al batle. Una de les persones li demanà «què guanyaria el poble amb aquest pla», però no obtingué cap resposta. Les crítiques respecte dels fanals, però, fructificaren, ja que es decidí retirar-los i optar per un sistema de balisament. Actualment, la costa de ses Covetes té un camí de terra. Diversos veïns rebutjaren que ara «se'n vulgui construir un de paral·lel a aquest, degradant l'ecosistema i causant gran impacte». D'altres també xiuxiuejaren que «instal·lar els conductes d'aigües, mitjançant aquest pla, fins a la polèmica urbanització de Torre Marina, és un dels objectius del PP per tal de legalitzar l'obra».

Incredulitat
Molts no s'ho acaben de creure. Passeig per aquí, passeig per allà, i, entre i entre, passarel·les de fusta. El ministre Matas, amb el consentiment dels governants de ses Salines i de Campos, pretén ornar, a la seva manera, construccions del litoral, i cada vegada encén els ànims de centenars de veïns que s'indignen i expressen el seu rebuig frontal. Fins i tot el malestar és evident entre els afiliats al PP de la comarca, que se senten molt decebuts per l'actitud del seu partit.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris