algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
10°

Els professors de religió no tindran un sou normalitzat fins el 2003

Vuit ensenyants han vist desestimades les seves pretensions pel TSJB

Vuit professors de religió que imparteixen classes en diversos col·legis de Palma han vist desestimades les seves pretensions de cobrar les diferències salarials com els ensenyants interins tal com reconeix un conveni signat entre el Ministeri d'Educació i la Conferència Episcopal, segons ha decidit el Tribunal Superior de Justícia. Els professors afectats imparteixen l'assignatura de religió i moral en els col·legis del Coll d'en Rabassa, Son Quint, Son Verí, Gènova, Es Pont, Miquel Porcel i Escola d'es Puig i treballen entre 12 i 25 hores setmanals. Els vuit ensenyants presentaren la demanda conjuntament contra el Ministeri d'Educació i la Conselleria d'Educació i Cultura.

La relació laboral entre les parts es desenvolupa en el marc d'una sèrie d'acords com ara el signat entre la Santa Seu i l'Estat espanyol el 1979; i un altre del 1993 que fou substituït pel del 1999 entre els Ministeris d'Educació i Justícia i la Conferència Episcopal, que determina el règim econòmic laboral de les persones que, sense pertànyer al cos de funcionaris docents, ensenyen la religió catòlica en centres públics d'educació infantil, primària i secundària.

Els vuit professors tenien una sentència favorable d'instància, però fou recorreguda davant el Tribunal Superior pel Ministeri d'Educació i Cultura. El TSJB canvia el resultat de la resolució, ja que entén que el darrer conveni del 1999, l'únic vigent en l'actualitat, obliga que passin quatre anys per aconseguir l'equiparació amb els professors interins i cobrar al seu mateix nivell, un termini que ja haurien acomplert si s'hagués mantingut l'acord del 1993.

Jurisdicció correcta  
L'advocat de l'Estat qüestionà que la jurisdicció social fos la competent per resoldre aquest conflicte i defensà que havia d'acabar en mans de la via contenciosa administrativa. No obstant això, el Tribunal Superior rebutja aquest argument i considera que el problema és de tarannà contractual, resultant del dret que té qualsevol assalaritat per cobrar el sou oportú pel seu treball.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris