muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín:
13°

El pressupost del 2002 arriba a quasi 2.000 milions de pessetes

El batle Vidal redueix un 10 % l'impost sobre béns immobles

L'equip de govern de l'Ajuntament de Santanyí ha elaborat un pressupost de 11.900.000 d'euros (uns 1.979 milions de pessetes) per a l'any 2002. Això suposa una diferència respecte de l'any passat de 330.517'01 euros (uns 500 milions). Segons ha explicat el batle de Santanyí, Miquel Vidal (PP), «els ingressos s'han calculat partint del resultat de l'exercici anterior, per la qual cosa no hi ha gaire variacions; això no obstant, cal destacar que es redueix notablement la partida que es preveu per a l'impost de llicències d'obra a causa de les diferents moratòries per part del Consell i el Govern».

Un fet que destaca Vidal és que «aquest any reduïm l'impost sobre béns immobles en un 10%. Aquesta reducció té com a finalitat compensar la pujada del 40% que es va fer fa dos anys per dur a terme les obres importants d'infraestructura que teníem projectades. Ara que ja s'ha executat la quasi totalitat d'aquestes obres, hem comprovat que podem abaixar la pressió fiscal», apunta el batle.

En el capítol d'inversions, cal destacar les partides previstes per a la via de cintura de Santanyí, que puja 190 milions; la construcció del poliesportiu de Cala d'Or amb 100 milions; així com expropiacions i adquisicions de terrenys per construir el col·legi públic de Calonge, que arriben als 84 milions.

També està prevista la construcció d'una bomba impulsora de Santanyí i del clavegueram a Cala Figuera, amb una partida de 40 milions. La partida més alta és la destinada a les despeses de personal, amb 590 milions de pessetes. S'han deixat partides obertes per dur a terme l'escola de música de Cala d'Or, i el col·legi públic i la residència de s'Alqueria Blanca, a l'espera de subvencions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris