muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

El Govern preveu que «s'estabilitzi» la venda de finques a alemanys

El conseller d'Hisenda, Joan Mesquida, manifestà ahir la seva confiança que la venda de finques a alemanys s'estabilitzi l'any que ve. De fet, les previsions de l'impost de segones transmissions, la major font d'ingressos propis de la Comunitat Autònoma, són mantenir la mateixa recaptació que enguany, uns 25.500 milions de pessetes.

Tot i que Joan Mesquida realitzà la seva anàlisi a partir de la incertesa econòmica que es viu a escala mundial, diversos experts ja havien assenyalat que l'entrada en vigor de l'euro suposaria un punt d'inflexió en el procés de venda massiva de finques a ciutadans alemanys. El procés d'aflorament dels «doblers negres» s'haurà interropunt en el moment en què la moneda única comenci a circular.

Altres dades signaficatives dels nous pressuposts són la creació d'un Fons de Cooperació Municipal i la previsió de funcionament amb «ple rendiment» del Consell Econòmic i Social.

Mesquida informà que l'Estat aportarà als pressuposts un total de 92.190 milions de pessetes, la qual cosa suposa un increment de 18.500 milions. Mésquida no volgué qualificar d'«expansius» el pressuposts, però, tot i això, destacà que s'havien incrementat 20.000 milions respecte dels del 2001.

Pendents de l'ecotaxa
Els pressuposts del 2002 podrien experimentar encara alguna modificació segons la postura que el Tribunal Constitucional adopti respecte de l'ecotaxa. Actualment, la seva entrada en vigor es troba paralitzada per una prerrogativa del Govern central. El Tribunal Constitucional s'ha de pronunciar abans del 30 de desembre del 2001 sobre el manteniment de la suspensió cautelar fins que no arribi la sentència. Si aquesta instància permetés que s'iniciàs la recaptació de l'ecoimpost, aleshores el Govern hauria de procedir a una modificació de la Llei de pressuposts, ja que els presentats ahir no preveuen ingressos per l'ecoimpost turístic. L'Executiu autonòmic s'ha personat davant el Tribunal Constitucional per demanar que la suspensió de l'ecotaxa defensada pel PP no continuï vigent.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris