algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

Un avió quedà retingut a Eivissa amb dos àrabs que despertaren sospites

La nau va esperar 4 hores a l'aeroport després que uns francesos n'alertassin el capità

Un avió de la companyia Iberia que cobria el trajecte entre Eivissa i Barcelona i que tenia prevista la seva sortida a les 18.05 hores de l'horabaixa va haver de estar quatre hores retingut a l'aeroport pitiús per les suposades amenaces verbals contra la seva seguretat que havien llançat dos ciutadans d'origen àrab. Segons sembla, dos passatgers del vol, amb llinatges i trets àrabs, feien comentaris entre si emprant frases amenaçadores sobre la seguretat de l'aeronau mentre esperaven per facturar els seus equipatges.

Aquests comentaris foren escoltats per dos ciutadans francesos que eren a la mateixa coa esperant per poder facturar els seus equipatges. Quan aquests passatgers pujaren a l'avió i s'adonaren que els musulmans també hi eren, demanaren parlar urgentment amb el capità i donaren l'alerta. El capità de la nau, que pensà que hi havia indicis suficients de perillositat per al passatge, avisà la Guàrdia Civil, que es féu càrrec de la detenció dels dos ciutadans àrabs, i ordenà el desallotjament de l'avió. Així, els 130 passatgers i els seus equipatges hagueren de passar controls de seguretat exhaustius a l'aeroport.

Els dos ciutadans àrabs varen ser detinguts per la Guàrdia Civil destinada a l'aeroport d'Eivissa, que procedí a interrogar-los. Ells asseguraren en tot moment que el comentari havia estat «simplement una broma», però al tancament d'aquesta edició els dos homes continuaven a les dependències de la Benemèrita de l'aeroport pitiús. Els membres de l'Institut Armat varen procedir a fer una revisió molt acurada i sistemàtica de tot l'avió i dels equipatges, tasca durant la qual els passatgers foren traslladats a una àrea restringida de l'aeroport eivissenc.

Després de més de quatre hores d'espera a Eivissa, els passatgers de l'avió retingut varen poder volar cap a l'aeroport del Prat de Barcelona mentre la Guàrdia Civil continuava les seves investigacions respecte de les intencions i dels comentaris que varen fer els dos passatgers d'origen àrab.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris