muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Noves denúncies tornen a treure a debat la necessitat del polígon

Almenys dues empreses més poden seguir les passes de Suliar

Poc més d'un any després de la crisi política que ocasionà l'anunci de la posada en marxa del polígon de serveis de Son Puça prevista al PGOU i del gran enrenou social que provocà aquest tema, moltes empreses de Sóller que estan dins sòl rústic s'exposen a ser denunciades per la seva activitat irregular i continuen sense saber on poden anar si es volen legalitzar. Almenys dues d'aquestes empreses tenen damunt el seu cap ordres de tancament a causa de denúncies interposades per veïnats. Es tracta d'un taller de pintura i d'una empresa de transports situada a la carretera de Fornalutx. És per això que el batle, Ramon Socias, ha demanat al Consell que respongui les expectatives de legalització que el passat mes de juny, el conseller de Rafel de Lacy va anunciar.

Segons Socias, «el tema és lluny de resoldre's i socialment es pot embrutar molt més ja que, tard o d'hora, haurem d'actuar i tancar les empreses denunciades si no ens volem exposar a ser denunciats nosaltres mateixos». Però el batle assegura que no tornarà a treure el polígon a debat fins que el Consell no torni una resposta definitiva sobre sobre el tema, començant per la primera i única declaració d'interès general que l'Ajuntament ha tramitat, que és la de l'empresa de material de construcció Suliar, precintada des d'abans de l'estiu.

Al marge que el CIM encara no hagi contestat, Socias sap que tampoc no té el suport polític dins el pacte per tornar a envestir el polígon de Son Puça. A més de la coneguda postura d'Onofre Bisbal, recentment, un altre membre de l'equip de Govern, Guillem Bernat, ha manifestat públicament el seu rebuig a «ressuscitar» el projecte de Son Puça i creu que Sóller necessita solucions imaginatives que incloguin la legalització d'empreses i l'establiment de mesures correctores.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris