muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

Antich convoca hotelers, agències de viatge i cònsols per analitzar la crisi

El vicepresident Sampol i el conseller de Turisme integren el grup de treball del Govern

41366

Antich, al costat de Morales, assistí a la Diada de la Guàrdia Civil.

P.B.

Com va avançar Diari de Balears, el president Francesc Antic ha convocat per a dimecres que ve una reunió amb els representants de l'empresariat balear, molt especialment amb el sector hoteler, les companyies aèries i les agències de viatge. L'objectiu de la trobada és analitzar les repercussions de la crisi originada l'11 de setembre. En la cimera prendran part també els consellers de l'àrea econòmica del Govern; el vicepresident i conseller d'Economia, Comerç i Indústria, Pere Sampol; i el conseller de Turisme, Celestí Alomar. Antich confirmà que havien existit contactes previs amb la Federació Hotelera i que el seu president, Pere Cañellas, li havia manifestat la seva predisposició a reunir-se amb l'Executiu per parlar d'aquestes qüestions.

Així mateix, el cap de l'Executiu anuncià que els contactes es farien extensius als cònsols estrangers a Palma, els quals han estat convocats dilluns al Consolat. Tot i que, en principi, el tema de la reunió és el pla de xoc per la normalització lingüística, el president vol analitzar amb ells la situació econòmica derivada dels atemptats contra els EUA. «No podem estar pendents de si hi ha crisi o no hi ha crisi en una qüestió com el transport aeri», digué Antich, per lamentar que el Govern central hagués rebutjat declarar d'interès públic els vols interilles i les connexions amb la Península.

«Una qüestió com el transport aeri "continuà" no es pot deixar a l'atzar del que pugui succeeir en l'àmbit empresarial». El president Antich argumentà que «l'Estat té l'obligació de donar-nos solució i que, per a això, existeixen eines com la declaració d'interès públic. El president es manifestà molt crític amb José María Aznar i afirmà que el seu projecte d'Espanya no pot consistir «només a venir a les Balears a recaptar doblers». Antich dubtà que el ciutadans de les Illes puguin entendre que per a les Canàries els vols siguin d'interès públic i a les Balears, no.

«L'Estat ha de vetllar per la igualtat d'oportunitats de tots els ciutadans», conclogué el president, que efectuà aquestes declaracions en el transcurs de la celebració del dia de la patrona de la Guàrdia Civil. Al llarg de les darreres setmanes, diversos sectors empresarials han expressat preocupació per les repercussions sobre l'economia illenca que poden tenir els esdeveniments originats arran dels atemptats contra els Estats Units. Algunes, com ara la pujada de les tarifes aèries o la reducció de les línies i les freqüències aèries, perjudiquen especialment el sector turístic balear.

El Govern balear critica Madrid per no declarar els vols amb les Illes d'interès públic
Francesc Quetglas, carregà ahir contra el Govern central per la seva negativa a declarar com a «obligació de servei públic» els vols interinsulars i les connexions amb la Península en un moment de crisi de les aerolínies, que estudien reestructurar rutes i reduir freqüències. Quetglas, acompanyat pel director general de Transports, Joaquín Rodríguez, anuncià que la setmana que ve es reunirà amb responsables de les companyies aèries per conèixer de prop els plans de reduir vols i empleats, com també la programació d'hivern, que se'n podria veure afectada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris