lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Una gran guia per estimar més els pobles

La presidenta Maria Antònia Munar presentà el nou exemplar de la col·lecció corresponent a la vila

«És important que els pobles es reconeguin i s'estimin i més important és encara que els pobles siguin coneguts per tots els ciutadans». Amb aquesta reflexió va resumir la presidenta del Consell, Maria Antònia Munar, el sentit que vol tenir la Guia dels Pobles de Mallorca que va presentar a Lloret l'exemplar número 29 de la col·lecció corresponent a aquesta vila del pla. Aquests llibrets els edita el Grup Serra amb la col·laboració del Consell de Mallorca.

L'acte de presentació, realitzat al saló de plens de la casa consistorial, va comptar amb la presència dels autors de la guia Andreu Ramis i Antoni Ginard, com també de la directora de Publicitat i vendes del Grup Serra, Carme Serra i de la coordinadora de la col·lecció, Margalida Tur. L'edició de la nova guia va aixecar un gran interés al poble com ho demostra la gentada que acudí a la presentació. El batle, Joan Jaume, que actuà com a amfitrió, expressà que «aquesta obra és un orgull per als lloritans ja que dóna a conèixer les principals característiques del nostre poble».

Margalida Tur destacà que les guies ajuden a entendre el passat, el present i el futur dels pobles en uns formats breus però amb rigor. Andreu Ramis, un dels autors, indicà que la guia havia tingut com a objectiu presentar la realitat més pròxima del poble a lloritants i forasters de forma senzilla i planera. Ramis qualificà com a fita històrica aquesta publicació ja que consolida el treball encetat en publicacions locals.

A més, exposà que té una gran utilitat pel caràcter sintètic. Maria Antònia Munar destacà que la guia té una gran labor social i que permet aprofundir en el coneixement de la nostra llengua i de la nostra realitat». Tots els que parlaren a l'acte destacaren la necessitat de conèixer el patrimoni local per tal d'estimar-lo i evitar així que es deixi perdre.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris