algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El GOB demana al Govern que reformi la Llei Turística

Impugnarà les autoritzacions de la Conselleria

El GOB demana al Govern balear que reformi la Llei General Turística per evitar que es repeteixin més casos com el del Robinson Club de cala Serena. El complex fou enderrocat i ara s'està executant un projecte d'ampliació cap una zona boscosa. Els promotors han donat de baixa les 325 places que tenia l'hotel i el nou complex en tindrà 525. En aquest sentit, el GOB impugnarà les llicències prèvies concedides per la Conselleria de Turisme, «perquè per poder ampliar el nombre de places s'han emparat en una llei 'nefasta', ja que han aplicat una 'equació perversa', declarà el portaveu del GOB, Miquel Àngel March.

En aquest sentit, March explicà que per cada una de les cent primeres places donades de baixa n'obtenen dues de noves; per les cent segones, 175 més i des de 200 fins a 300 de donades de baixa, en tenen 150 de noves. En qualsevol cas, el GOB assegura que el Robinson Club no compleix els requisits necessaris per poder aplicar l'article 51 de la llei que els permet incrementar les places.

Concretament, March afirmà que no compleix el respecte pel medi ambient, perquè «s'està arrasant un pinar»; s'incrementa el nombre de places dins els mateixos metres quadrats; i, finalment, per augmentar les places, l'hotel ha d'estar en una zona que sofreixi una «regressió econòmica, i això és evident que no es així». A banda d'aspectes legals, March va qualificar de «barbaritat» que l'any 2001 es permeti consumir aquesta zona verda.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris