muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

L'Insalud ha de pagar una operació que no volgué practicar Son Dureta

El malalt va haver d'intervenir-se de la medul·la espinal a Barcelona

L'Insalud ha estat condemnat a indemnitzar un pacient per les despeses que va haver d'assumir per afrontar una operació quirúrgica en un hospital privat de Barcelona, que a Son Dureta no volgueren practicar-li, tot i que hi ha un metge que realitza aquesta pràctica. Aquesta sentència l'ha dictadas la Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de les Balears, que ordena l'Insalud a retornar al pacient la quantitat de 2.652.984 pessetes.

El pacient, de 55 anys, presentava una lesió important a la medul·la espinal, ja que se li havia detectat quan era un infant. L'any 1991 els metges de l'hospital de Son Dureta el varen intervenir quirúrgicament a l'esquena. El pacient millorà una mica del seu estat després de l'operació. L'home anà acudint periòdicament a consultes externes. El mes de maig de 1997 li va ser practicada una ressonància magnètica. Es va confirmar que la lesió a la medul·la espinal havia empitjorat, ja que presentava una compressió. El pacient tenia problemes per caminar, tot i que emprava crosses.

El cap de neurologia de Son Dureta estudià el cas i va dir al pacient que no podia oferir-li l'alternativa d'operar-lo novament, atès que la seva lesió era degenerativa i irreversible. L'especialista li va dir que tornàs un any després per comprovar com es trobava. El paciente anà pel seu compte a la clínica Teknon de Barcelona i s'hi operà, i gràcies a això millorà notablement, ja que camina amb normalitat. El pacient es dirigí per escrit a l'Insalud per reclamar-li les despeses de l'operació a Barcelona. L'Insalud no va voler indemnitzar el pacient.

L'Insalud no considerà que l'assistència sanitària que va rebre el pacient mallorquí a Barcelona es pogués considerar d'urgència vital, motiu pel qual la institució sanitària es negà a pagar les despeses de la intervenció. El TSJB entén que per urgència vital no s'ha de considerar només que existeixi el perill que el pacient pugui morir. El fet que el malalt que va ser intervingut a Barcelona pogués quedar paraplègic si no s'operava també suposa per als jutges una urgència vital, tot i la negativa reiterada de l'Insalud.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris