algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

El consell de mobilitat neix amb fortes discrepàncies internes

Els comerciants estan diposats a abandonar-lo si no els escolten

El consell assessor de mobilitat de l'Ajuntament de Palma va néixer ahir amb fortes discrepàncies entre els seus membres, malgrat que el tinent de batle José Manuel Sierra asseguràs que «les postures estan més o manco properes, però és lògic que cadascú defensi els seus interessos». Sierra anuncià que prendrà mesures dràstiques «per tal d'intentar desenvolupar al cent per cent les recomanacions fetes pels redactors de l'Estudi de Mobilitat». Els comerciants i veïns feren saber tot d'una que si el consell esdevé «simplement un òrgan on ens informen dels projectes i no tenim cap capacitat decisòria» l'abandonaran, a la vegada que recordaren que «el que nosaltres volem és que hi hagi un màxim d'accessibilitat cap als nostres comerços, no mesures restrictives com les que ens hem trobat per culpa de les obres».

Per la seva banda, els socialistes de Palma reclamaren una major participació d'entitats en aquest consell, com les ambulàncies, els taxistes i la federació de transports, que no hi estan representats. La demanda dels socialistes no ha volgut ser escoltada per la resta de les forces ni per Sierra, que considera que «una reunió com la que proposa el senyor Roig faria inviable la presa d'acords». En el que transigí el regidor fou en la creació d'una comissió permanent de mobilitat que es reunirà cada dos mesos i en la que participaran les entitats excloses del Consell Assessor, tot i que el seu paper no va ser especificat per Sierra.

Com tampoc no fou especificada la partida econòmica que l'àrea de circulació demanarà a Cort per tal d'executar projectes i actuacions de l'Estudi de Mobilitat. Sierra es refugià en el fet que els pressuposts municipals són en fase de negociació per negar-se a donar les xifres que es destinaran a aquesta partida, i ni tan sols va oferir la xifra de la seva petició, però el seu auguri, que «aquests pressuposts seran molt ajustats» fan pensar que la quantitat que s'hi destinarà serà molt petita, malgrat que el regidor digui «que des de totes les àrees es tenen en compte els conceptes i premisses de l'estudi».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris