muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín:
13°

Medi Ambient subhasta l'excedent de ramat del Parc de s'Albufera

El canyet ja es podrà controlar amb la pastura d'animals propis

T.GARCIES. Muro.
La Conselleria de Medi Ambient té previst subhastar un ramat de vedells de raça mallorquina nascuts i criats al Parc natural de s'Albufera. Els 17 exemplars, tots mascles i de raça mallorquina, sortiran a la venda per un preu inicial de 425.000 pessetes. Els interessats només disposen fins demà per presentar les seves ofertes, sempre a sobre tancat. Els vedells varen néixer la passada primavera després que les vaques baixassin prenyades de la finca de Biniatria on pasturen l'hivern per passar l'estiu a s'Albufera. Les vedelles nascudes ara no surten a subhasta i passaran a engreixar el ramat existent.

Els naixements del ramat registrats enguany al parc de s'Albufera serviran perquè per primera vegada aquest pugui cobrir les pastures de canyet de tota la superfície. De fet, fins al moment, es llogaven algunes finques a pagesos perquè hi portassin el ramat a pasturar i controlar així el canyet. A partir d'ara, ja no serà necessària aquesta operació. Actualment, el parc compta amb una guarda d'unes 70 vaques, una desena de búfals i una vintena de cavalls.

Amb aquests animals es considera que es poden mantenir controlats els camps de canyet que durant l'estiu exploten i envaeixen s'Albufera. L'alimentació dels vedells de forma exclusivament natural fa que la carn que se n'obté sigui del tot natural. A més, la crisi que travessa el sector ramader després de les diferents malalties ha provocat que els preus de venda siguin baixos sortint a 25.000 pessetes l'exemplar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris