lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Pere Nicolau reformarà l'edifici de Can Oleo per a la Universitat

El Rectorat espera que el casal sigui la seva «ambaixada» a Palma

La Universitat de les Balears disposarà a la fi d'una «punta de llança» a la ciutat de Palma: l'edifici de Can Oleo, que ara serà reformat pels arquitectes Pere Nicolau Bover "autor de l'actual aeroport de Palma" i Maria Nicolau Planas, guanyadors del concurs d'idees atorgat ahir per un import de tres milions de pessetes. L'edifici del segle XV, declarat Bé d'interés cultural" ocupa una superfície de 2.000 metres quadrats al carrer de s'Almudaina de Palma, i és considerat com el primer intent seriós de la UIB per crear una representació directa al cor de la ciutat, on també aspira a fer-se càrrec de l'actual Institut d'Estudis Lul·lians.

La manca de ressorts a la capital balear ha estat una preocupació constant de l'equip rector actual, tot i disposar de l'edifici conegut com Sa Riera. I tot i que mai no s'ha acceptat oficialment que la ubicació del campus a la carretera de Valldemossa era poc adient, s'han dissenyat diverses actuacions "com ara la UIB 2000" destinades de manera específica a crear vincles entre la ciutat i la UIB.

La reforma de l'«ambaixada» tindrà una despesa global calculada en 400 milions de pessetes "equipaments inclosos" per esdevenir un centre d'actes oficials, alhora que un arxiu històric de la Universitat i de la recent Càtedra Ramon Llull, que la UIB desitja traslladar al Lul·lià. La vicerectora d'Extensió Universitària, Mercè Gambús, valorà ahir el projecte de Nicolau perquè respecta «al màxim la configuració arquitectònica» de l'edifici, i hi introdueix «elements de modernitat, de nous materials i especulacions d'espai, i el fa útil».

Dels quinze projectes que s'hi presentaren, també resultaren premiats "segon i tercer, respectivament" les propostes d'Antoni Forteza Forteza amb Isabel Llull Mas i de Miquel Àngel Serra Mir. Del projecte de Nicolau es valorà que és «obert i flexible».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris