muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

El PP afirma que la moratòria perjudica la rehabilitació d'edificis

Presentarà una moció perquè la Cambra condemni la norma cautelar

El Partit Popular criticà ahir que les «quotes» per a la construcció aprovats en la moratòria del Govern afectassin la rehabilitació d'edificis, una mesura que és fomentada per la legislació existent. Cristòfol Huguet, portaveu dels conservadors per a temes d'ordenació del territori, digué que les llicències d'obres per a la rehabilitació d'edificis vells o en mal estat han de passar pels mateixos tràmits que les ordinàries i que, un cop cobert el límit, no se'n poden concedir més. Huguet anuncià una pregunta parlamentària a l'Executiu en aquest sentit i la presentació d'una moció al Parlament per condemnar la moratòria del Govern.

El portaveu dels conservadors criticà el que considera les «contradiccions» de la moratòria del Govern que, d'un costat, ha cedit l'ordenació del territori als consells insulars i d'una altra hi intervé amb una norma cautelar. La moció que es presentarà contra la moratòria no és la primera i, probablement, té com a objectiu final trencar la unitat de vot d'UM i els partits integrats en l'Executiu autonòmic.

Els conservadors preparen una altra moció relativa a la transferència de Benestar Social als consells insulars. En primer lloc, critiquen que s'acceptàs en comissió l'«esmena tècnica» d'UM que permet enderrir el traspàs fins el juliol del 2003. En segon, discuteixen que continuï existint la Conselleria de Fernanda Caro quan Menorca i les Pitiüses ja són competents en aquesta matèria.

Finalment, el PP anuncià que presentarà una pregunta per suscitar un «debat» sobre el fet que, per primera vegada, no hi hagués un conseller menorquí al Govern balear. Els conservadors fracassaren en el seu intent que la Mesa del Parlament acceptàs tramitar una reprovació a Francesc Antic per aquest motiu. La Mesa de la Cambra els recordà que l'única fórmula per reprovar un president és la moció de censura. La dimissió de Josep Antoni Ferrer a petició de Francesc Antich i la seva substitució per Francesc Quetglas ha propiciat una situació inèdita en la composició de l'Executiu autonòmic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris