muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

La construcció obrirà mercats per superar els efectes de la moratòria

El sector i les entitats financeres volen pal·liar la reducció de l'activitat

El sector de la construcció i promoció immobiliària de les Balears estudia accions per obrir nous mercats nacionals i internacionals com a fórmula per pal·liar la pèrdua de dinamisme d'aquesta activitat econòmica, que s'aguditzarà d'aquí un any per l'efecte de la moratòria i per la desacceleració de la demanda interna.

Així ho anuncià ahir el president de la Cambra de Comerç de Mallorca i les Pitiüses, Miquel Lladó, a la sortida d'una reunió que mantingueren els representants de les principals patronals del sector, els col·legis d'arquitectes, aparelladors i enginyers industrials, i directius de Sa Nostra i La Caixa.

«Hem de mantenir el capital humà generat durant tants d'anys davant la davallada de l'activitat mitjançant sortides a l'exterior», afirmà Lladó. Com a sector de cicle llarg, «la construcció continuarà a bon ritme durant un any o any i mig, després tot dependrà de la durada de la moratòries i de la inversió pública», precisà el president de la Cambra.

En les pròximes setmanes, el sector es tornarà a reunir per estudiar la creació d'un pla especial per establir contactes i possibilitats de negoci a l'exterior. De fet, el president de la Cambra destacà que ja existeixen contactes i projectes per construir ports esportius, camps de golf i promoció immobiliària a Cuba, a Mar de Cortés (Mèxic) i Croàcia. A aquesta cimera, hi assistiren directius de les patronals de la fusta (Pimb) i dels fabricants de materials de construcció (Afaco), l'Associació de Promotors, industrials de calefacció i aires condicionats (Infocal), de tallers metal·lúrgics (Aitame) i els fabricants de ceràmiques.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris