nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

S'obre expedient a Gaspar Sabater pel cas de les fitxes personals

La Mesa del Parlament aprovà ahir obrir un expedient disciplinari a Gaspar Sabater, el funcionari responsable del conegut com a «cas fitxes». Sabater es troba aquests dies de baixa laboral com a cap del departament d'informàtica de la Cambra. L'obertura de l'expedient no prejutja l'existència d'una falta i, en el seu cas, serà el seu desenvolupament qui determinarà si aquesta és lleu, greu o molt greu. El cas s'incià quan transcendí l'existència d'unes «fitxes» dels treballadors de la cambra autonòmica amb anotacions que podien atemptar contra el seu dret a la intimitat.

S'interposà una denúncia i Sabater es declarà responsable de les anotacions davant el jutge que instruïa el cas. Després d'aquesta declaració, el magistrat sobresegué el cas. Sabater al·legà que es tractava de fitxes personals el contingut de les quals no va usar ni tampoc va fer públic. Un cop tancada via judicial, la Mesa sol·licità un informe al lletrat de la Cambra, i el conclogué recomanant l'incoació d'un expedient disciplinari a Sabater. Una acció en el mateix sentit havia estat demanada per la Junta de Personal del Parlament de les Illes Balears.

El dossier elaborat per Gaspar Sabater especificava dades que valoraven des d'adscripcions polítiques a tendències sexuals i que originà una gran indignació entre la plantilla de la Cambra, que considerà les fitxes com a una «greu vulneració de la seva intimitat personal».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris