algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
10°

Uns itineraris rurals connectaran les serres d'Artà i de Tramuntana

Govern i Consell preparen un projecte que afecta vuit municipis

El Govern i el Consell estan enllestint els preparatius per posar en marxa un gran itinerari per camins rurals públics que enllaçarà les serres d'Artà i de Tramuntana creuant vuit municipis de Mallorca. Els Ajuntaments d'Artà, Santa Margalida, Inca, Selva, Llubí, Maria de la Salut i Sineu ja han començat a rebre els itineraris que preveu el projecte i que inclou connexions a peu, a cavall o en bicicleta, per camins preferentment sense asfaltar. A la majoria de pobles, les rutes passen a prop de les vies del tren, de manera que serà possible fer excursions que combinin el tren amb el senderisme i la bicicleta.

La creació d'aquesta ruta pot trobar-se amb problemes de tancaments il·legals de camins, per la qual cosa serà necessària una vigilància especial. Així, el tram més conflictiu podria ser el del camí vell d'Artà al seu pas pel terme municipal de Maria de la Salut. La ruta proposada pel Consell, que quasi coincideix amb el traçat d'aquest camí, està interrompuda en alguns trams per la col·locació de barreres per al ramat.

Santa Margalida és un dels municipis manco afectats, segons han informat els tècnics municipals, que expliquen el camí Vell d'Artà, només limita amb el seu terme municipal. A Llubí, el traçat comprèn el camí vell de Tovell i el de Santa Margalida, cap a Son Suau i Son Burguet. Després travessa el poble per creuar el torrent i enllaçar amb el camí de Ses Coves fins a l'ermita i el camí de l'Estació. A Sineu també es proposa una ruta a través del camí de Sant Pere pel llit del torrent de Son Bordils i fins a l'Empalme d'Inca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris