muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín:
13°

La reserva d'aigua als pantans és del 7% i l'índex de pluja indica sequera

Enguany només ha plogut 510 litres al Gorg Blau; l'any passat ja en duiem 823

Les darreres pluges caigudes a Mallorca en els últims dies tan sols han suposat la recollida de tres litres d'aigua per metre quadrat a la zona del Gorg Blau. L'any passat, en el mes d'octubre i en aquesta mateixa zona, es varen recollir un total de 368'50 litres per metre quadrat. La presidenta de l'empresa municipal d'aigua i clavegueram de Palma, Emaya, explicà a Diari de Balears que «les dades reflecteixen que durant el present any, el nivell de pluviometries es bastant menor del desitjat, encara que queden per quantificar les pluges que es registraran durant la resta de mes i durant els mesos de novembre i desenmbre».

De fet, enguany, en el Gorg Blau i en el que va d'any, tan sols ha plogut 510'5 litres per metre quadrat, mentre que l'any 2000, en total, es registrern 1.209 litres de pluja i en aquest període d'any ja havien caigut 823 litres al Gorg Blau. Tot i això, en aquests moments els dos embassaments, Cúber i el Gorg Blau, es troben al 7'08% de la seva capacitat total, és a dir que actualment el volum emmagatzemat és de 814.000 metres cúbics, l'equivalent a una flota de 81.400 camions de repartiment dels grossos. Respecte a l'any anterior, es pot comprovar un lleu increment de les reserves, ja que en el 2000, a la mateixa època, la capacitat dels embassaments es trobava al 5'64% del total que poden contenir.

Una altra dada que s'ha de tenir en compte és que en aquests moments Emaya està captant un total de 2.333 metres cúbics diaris d'aigua de la Font de la Vila, mentre que l'any passat la captació d'aquest recurs aqüifer era de 3.706 litres. Pel que fa a les pluges caigudes a les zones de captació de l'empresa municipal, destaquen els quatre litres d'aigua caiguts sobre Son Tugores i sobre la depuradora Edar 2, i els tres litres i mig caiguts sobre l'embassament de Cúber, durant el passat dia 9.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris