algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
10°

Club Med no pot obrir la propera temporada sense fer reformes

El Govern ha convocat la propietat i l'explotadora per evitar el caos

La directora general d'Ordenació Turística, Josefina Casals, assenyalà ahir que el Club Med de Portopetro (Santanyí) «difícilment podria continuar en les circumstàncies actuals», perquè «ha quedat molt obsolet» per allò que és l'actual normativa. «S'haurien de prendre mesures», afegí, en al·lusió a la necessitat de realitzar reformes. Casals va dir que si no es garanteix la continuïtat dels treballadors, no es podrà comptar amb el vistiplau de Turisme. Una vegada conegut el plantejament de Turisme, la pressió es fa major per provar d'arribar a un acord entre els explotadors i els propietaros dels terrenys en els quals s'ubica aquest complex turístic.

El conveni de lloguer conclou aquest mes i no hi ha acord econòmic per a la seva renovació, tot i que l'actual explotadora pretén invertir 7.500 milions de pessetes en la modernització del Club Med. Els treballadors, 140 de fixos discontinus i deu de fixos, temen pels seus llocs de feina i duen dos mesos mobilitzant-se. Ahir, el conseller de Treball, Eberhard Grosske, els va rebre en el seu despatx, contactà amb el president del Govern i es reuní amb la directora general Casals. De la reunió va sortir el compromís de l'Executiu de remetre avui mateix una carta signada per Antich, Grosske i el conseller de Turisme, Celestí Alomar, per convocar ambdues parts.

«No pot ser que litigis com aquest acabin amb 150 treballadors a l'atur quan l'empresa és rendible», indicà Grosske, per qui aquest conflicte «és un despropòsit». Els treballadors han recorregut 65 quilòmetres a peu, amb una marxa de 22 hores, a fi de poder-se entrevistar amb les autoritats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris