muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Cau per segona vegada un sostre a l'edifici judicial de via Alemanya

El Poder Judicial proposa el trasllat a una seu de nova construcció

El cap de setmana passat s'esbucà el sostre d'una part de la Clínica Mèdico-Forense situada a les dependències de l'edifici judicial de la via Alemanya, concretament el despatx del psicòleg Javier Torres, segons denuncià ahir el CSIF. L'esbucament no provocà cap dany personal, ja que en el moment dels fets no es trobava ningú en aquesta zona veïna dels jutjats de guàrdia. Amelia Arévalo, de la secretaria de Justícia del CSIF, explicà que el soterrani de l'edifici destinat al jutjat de guàrdia va ser remodelat durant la primavera del 1998 i a finals d'aquell any ja es va produir un primer esbucament en els passadissos.

Els membres del sindicat informaren dels fets la responsable de la Gerència Territorial del Ministeri de Justícia, Àngela Thomàs, i el jutge degà, Pere Barceló, als quals reclamaren un compromís per resoldre la infraestructura d'aquesta zona de l'edifici de la via Alemanya. Concretament, Amelia Arévalo qualificà l'esbucament del sòtil de «desídia de l'Administració». Cal destacar que aquestes dependències s'utilitzen contínuament, perquè els deu jutjats d'instrucció cobreixen els torns de guàrdia durant les 24 hores els set dies de la setmana i, a més dels funcionaris, també visiten la zona els ciutadans que acudeixen al jutjat per a les seves gestions, els detinguts i els membres de les forces de seguretat.

Precisament, el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), en la seva memòria anual, proposà que els jutjats d'instrucció, penals, de vigilància penitenciària i la Clínica Mèdico-Forense es traslladassin a un edifici de nova construcció, davant la manca d'espai, mentre que la via Alemanya hauria d'acollir totes les seccions de l'Audiència Provincial per «la insuficiència física» que també pateix. D'acord amb les tesis del CGPJ, el canvi estaria justificat perquè amb la instal·lació de la Secció Cinquena de l'Audiència Provincial «s'ha esgotat l'espai existent i necessita noves oficines per atendre la seva cèrrega competencial». Al mateix palau, també està la seu del Tribunal Superior de Justícia.

El passat mes de juny el soterrani de la via Alemanya es va veure afectat per una plaga de puces que obligà a tancar la zona fins que una empresa especialitzada fumigà tot el soterrani. No ocorre així amb el nou edifici de sa Gerreria, on s'han ubicat els 15 jutjats de primera instància, els dos contenciosos, els tres socials i els de menors, a més del Registre Civil. En el balanç del CGPJ es destaca que «ha costat molt d'esforç arribar a aquest final feliç», després de funcionar anys amb instal·lacions inadequades.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris