nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

El Govern invertirà 3.000 milions del REB en les zones costaneres

El projecte pretén una remodelació integral de la destinació turística en tot el municipi

La massiva afluència turística al municipi de Manacor ha accelerat la degradació de les infraestructures, de manera que la qualitat d'aquesta destinació turística per excel·lència pateix un important descens. Per posar fre a aquest procés, el Govern central i el de les Illes invertiran la quantitat de 3.019 milions de pessetes en un projecte de remodelació integral de la destinació turística de Manacor.

Aquesta inversió s'integra en el pla de rehabilitació d'espais turístics i naturals dels nuclis costaners de Portocristo, s'Illot, Cales de Mallorca i Cala Murada. El projecte es finançarà amb les ajudes econòmiques del Govern central, perquè s'ha inclòs en la relació d'intervencions que l'Executiu autonòmic vol impulsar en el marc del Règim Especial de les Balears, en una estratègia per compensar la insularitat illenca.

El projecte d'inversió inclou actuacions d'interconnexió, de millora de l'entorn urbà i de dotació d'infraestructures, equipaments d'ús ciutadà i, especialment, l'ordenació dels accessos i la creació de noves zones verdes. A Portocristo s'ha contemplat la millora de les infraestructures mitjançant l'ordenació dels accessos amb la construcció d'una via de circumval·lació, la construcció d'uns aparcaments públics, d'un passeig per a vianants costaner de connexió amb la resta de nuclis i l'acondiciament de zones verdes. Aquestes intervencions costaran més de 700 milions de pessetes.

El nucli turístic de s'Illot també serà objecte de millora amb l'execució d'un passeig per a vianants que connectarà Portocristo i s'Illot. L'emblemàtic talaiot de s'Illot serà recuperat, senyalitzat i il·luminat. Les dotacions d'ús públic i la recuperació ambiental a Cales de Mallorca, un dels nuclis turístics més degradats del municipi, passen per la millora de la xarxa d'aigües pluvials i residuals, com també per la recuperació de la zona humida de s'Albufereta.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris