muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

La proposta del parc de Llevant rep 17 al·legacions contràries d'un total de 32

Satisfacció de Medi Ambient perquè «no s'ha produït una mobilització de desfavorables»

El pla d'ordenació de recursos naturals (PORN) del parc natural de Llevant, proposta elaborada per la Conselleria de Medi Ambient, ha rebut un total de 32 al·legacions, de les quals 17 són desfavorables. La consellera Margalida Rosselló i el director general de Biodiversitat, Josep Manel Gómez, feren ahir un valoració de les al·legacions rebudes, que, per procedència, es distribueixen així: 2 d'institucions, 13 d'entitats i associacions, 9 de propietaris implicats i 3 de ciutadans.

Les al·legacions desfavorables corresponen a la Federació Balear de Caça, Asaja, Club Nàutic de Cala Rajada (250 socis), Associació s'Alou (359 representants), Associació de Defensa del Llevant, 9 de propietaris de finques implicades i les 3 dels ciutadans. S'Alou i Defensa del Llevant tenen gairebé com a objectiu únic l'oposició al parc natural.

Les al·legacions favorables, encara que hi incloguin observacions, són les de l'Ajuntament de Son Servera, Consell de Mallorca, societats de caçadors de Capdepera i Artà, GOB, Amics dels Parcs, Plataforma pro-parc de Llevant (més de 60 entitats), Federació Espanyola d'Activitats Subaquàtiques, Federació Balear d'Activitats Subaquàtiques, Associació de Pesca Recreativa de Llevant (1.310 signatures) i 5 propietaris implicats.

Rosselló i Gómez valoraren positivament que el nombre d'al·legacions favorables sigui pràcticament el mateix que de desfavorables, «quan els qui solen mobilitzar-se en els períodes d'exposició pública són els contraris a les iniciatives de l'Administració». Ambdós responsables de Medi Ambient expressaren la seva confiança en el «suport majoritari de la ciutadania» i en la solució als problemes amb els propietaris, i anunciaren l'estudi d'una possible ampliació de l'àmbit territorial del parc a Calicant i la punta de n'Amer.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris