algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
10°

Comencen les cancel·lacions de viatges i reserves a hotels de luxe

Preocupació en el sector turístic mallorquí pels efectes de la guerra i el terrorisme

41400

L'ocupació es ressent pel conflicte mundial, d'efectes visibles a l'aeroport.

La indústria turística balear comença a patir les conseqüències dels darrers esdeveniments internacionals. Els hotels de luxe, els més sensibles a aquests canvis, ara veuen com es redueixen els congressos i viatges d'incentius durant aquest hivern. Els hotels de quatre i cinc estrelles de Mallorca són els que més es veuen afectats per la crisi turística pels atemptats de l'11 de setembre i l'escalada bèl·lica dels EUA contra els talibans d'Afganistán. S'està produint una cancel·lació progressiva de grups especials, viatges d'incentius, d'empresa i congressos, així com de reserves, segons confirmaren ahir fonts de la patronal hotelera i directius d'hotels de luxe de Mallorca.

L'ocupació per setembre disminuí entre un 3 i un 4 per cent com a conseqüència de l'atemptat als EUA en aquests hotels, «però a l'octubre s'estan captant reserves d'altres destinacions, principalment d'Egipte, Turquia, Xipre, Grècia i fins i tot de Dubai. La situació és de total incertesa, segons l'evolució del conflicte a l'Orient Mitjà». Des de la patronal hotelera reconeixen que les empreses «han optat per la prudència i han tallat tota mena de viatges d'incentius i grups. És una resposta lògica».

El grup turístic TUI, segons el seu portaveu a Espanya, Juan Carlos Alia, preveu que les destinacions turístiques espanyoles, entre elles les Balears, es veuran beneficiades pel descens de la demanda cap a la Mediterrània oriental si es perllonga el conflicte. «El turisme massiu cap a les destinacions islàmiques disminuirà, i d'aquí que les Balears i la resta de destinacions puguin incrementar la seva quota de mercat l'estiu que ve, com ja succeí el 1998 i 1999, tot i que encara és prest per fer previsions. El que sí és cert és que les reserves a Turquía, Tunísia i Egipte han caigut i que hi ha un cert transvasament de reserves d'aquests països cap al nostre».

En aquest sentit, el secretari d'Estat de Turime, Juan Costa, afirmà ahir que les reserves aèries han caigut entre un 20 i 30% a tot l'Estat després dels atemptats, mentre que les reserves a hotels, principalment de luxe, registraren un descens de fins el 30%.

Antich prepara una cimera amb el sector turístic
El president del Govern balear, Francesc Antich, prepara una cimera amb representants de la patronal del sector turístic per analitzar les repercussions en l'economia de les Illes dels atemptats de l'11 de setembre i estudiar les mesures que es puguin prendre respecte de l'Executiu autonòmic. Antich coneix de primera mà les preocupacions dels hotelers, ja que la setmana passada conversà amb ells durant la presentació de la plataforma per al desenvolupament del REB. Fonts de la Federació Hotelera confirmaren aquesta primera trobada informal i es mostraren disposades a acudir a la convocatòria de Francesc Antich.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris