muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín:
13°

250 joves cerquen pis de lloguer cada dia

Els agents de la propietat immobiliària de Palma diuen que hi ha 15.000 pisos buits

Un total de dos-cents cinquanta joves visiten cada dia les immobiliàries de Palma a la recerca d'un habitatge en règim de lloguer que puguin pagar. Un total de 600, que han superat tots els requisits exigits, estan a les llistes d'espera del programa Habitatge Jove que va posar en marxa l'Ajuntament de Palma l'any passat i que en menys d'un any ha aconseguit llogar 104 habitatges per a joves i allotjar-ne 251. Cada una d'aquestes cases s'ha pagat a una mitjana de 72.000 pessetes, quinze mil menys que el preu mitjà de mercat a Palma.

Mentre el problema de demanda de cases de lloguer es dispara a la ciutat i les administracions reconeixen que «la solució és molt complexa», els agents de la propietat immobiliària tenen localitzats un mínim de 15.000 habitatges que, convenientment rehabilitats pels propietaris, podrien entrar en el mercat de lloguer «i solventar gairebé per complet el problema de manca d'habitatges per a joves que hi ha en aquests moments», segons el president del col·lectiu, Pep Oliver.

Aquesta situació ha forçat el batle de Palma, Joan Fageda, i el Col·legi d'API de Palma a signar un acord de col·laboració per tal de potenciar encara més el programa de lloguer d'habitatge Jove, «perquè som conscients que el problema de l'accés a l'habitatge per part dels joves és un dels més importants que pateixen en aquest moment els ciutadans de Palma, tant els joves com els seus familiars». En virtut del conveni, els API crearan una borsa d'habitatges per a joves a mesura que aquests es posin al mercat. Seran cases que compleixen els requisits d'habitabilitat i que es trobaran en bon estat. L'Ajuntament de Palma farà una assegurança als propietaris pet tal que aquesta faci front als possibles impagaments.

«Ara mateix ens trobam que hi ha molt poca oferta de lloguer, però el nostre compromís és cercar cases per aquest col·lectiu, de forma que l'Ajuntament estigui informat en tot moment». El batle Fageda va aprofitar l'avinentesa per deixar ben clar que «per al consistori palmesà és gairebé impossible adoptar mesures legislatives per gravar els habitages buits que hi ha a la ciutat». El batle va comptar en tot moment amb el suport legal del secretari de la corporació, Agustí Estela, que va dir que «la manca de legislació impedeix gravar aquestes cases de forma especial».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris