lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

La gota freda arriba demà a Balears i avui hi haurà fortes pluges locals

Tot i això no es preveuen desastres climàtics en el territori insular

El centre meteorològic de Balears espera que avui es produeixin pluges amb caràcter local de moderat a fort i que demà les Balears visquin sota una situació de gota freda «que no té perquè produir desastres meteorològics», explicà el director del centre, Agustí Jansà. Segons el meteoròleg, «hi ha un vici que és associar el fenomen de gota freda a grans desastres meteorològics, quan no és així, els desastres es poden produir amb gota freda o sense». El que sí és clar és que ahir el centre esperava per avui pluges que poden arribar a ser molt fortes. «És impossible predir a quins punts de les Illes es donaran les tempestes i a quin punt plourà més, precisament pel caràcter local de les precipitacions».

Segons Jansà, aquesta mena de pluges, i fins i tot la gota freda, són situacions que se solen produir de manera habitual durant la tardor, una tardor que «fins al moment s'havia demostrat massa seca pel que és habitual». De fet, el règim de pluges, a espera del que passi avui, està en un dèficit del 25% interanual «així que les pluges d'avui seran molt benvingudes i recuperarem els índex i barems lògics fins al moment, ja que la tardor ha començat una mica seca», explicà Jansà.

Però no seran tan sols les Balears les que patiran els efectes de la inclemència meteorològica. La península Ibèrica es trobarà avui sota la influència d'una pertorbació que produirà fortes tempestes a Catalunya i Aragó, i la formació d'una gota freda a l'àrea del golf de Cadis que afectarà durant dimecres i dijous les comunitats de València i Múrcia.

Durant les darreres hores de demà dimarts, l'evolució d'aquesta pertorbació atmosfèrica denominada com «vaguada a alçada» donarà lloc a la formació d'una borrasca de nivells alts amb centre en el golf de Cadis. La formació simultània d'una altra petita borrasca en superfície a l'àrea de la mar d'Alborán, amb un fluxe de vents de component est sobre la costa mediterrània, originarà precipitacions abundoses durant el dimecres i probablement el dijous a València, Múrcia i Andalusia oriental.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris