algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

L'Insalud espera vacunar més de 91.000 persones contra la grip

Son Llàtzer obrirà amb tots els serveis d'urgència, anuncia l'Insalud

A partir de demà sou convidats a qualsevol centre sanitari públic per rebre la vacuna gratuïta contra la grip si teniu més de 64 anys o patiu qualsevol casta de patologia crònica, especialment respiratòria, però també renal, hepàtica o de la sang. La vacunació contra aquesta malaltia és considerada per l'OMS com la millor manera de preveure la infecció vírica que, per les complicacions que presenta com a malaltia associada, massa sovint esdevé mortal. La vacuna també podrà ser rebuda a casa vostra, si patiu manca de mobilitat.

Enguany, la soca de grip, del tipus B, torna a mutar, bé que no s'espera una epidèmia especialment virulenta. Pel responsable de l'observatori, Joan Llobera, «no s'ha d'esperar una gran afluència als serveis d'urgències», continuant la tendència sortosa de l'hivern passat, en què la incidència de malalts fou molt lleugera respecte d'anys anteriors.

No s'ha demostrat una relació proporcional directa entre vacunació i incidència de la grip, però sí una clara tendència a la baixa en els casos declarats, com es pot apreciar parcialment al gràfic adjunt. Pel gerent d'Atencó Primària de l'Insalud a Mallorca, Josep Corcoll, l'objectiu torna a ser l'increment en el 14 per cent ja assolit sobre la població de risc la temporada passada, contemplant unes 69 mil persones grans i unes 22 mil d'altres grups. De fet, la campanya supera cada any les seves previsions i, llevat de temporades concretes, s'ha pogut estimar que una vacunació anual incrementa les defenses del cos respecte als canvis en el virus.

A Mallorca, l'obertura de l'hospital de Son Llàtzer fa preveure que en cap cas no es tornaran a produir les temudes saturacions als boxes de Son Dureta per malalties agreujades de sobte per la grip; la bondat de la soca contribueix enguany a afavorir aquesta situació. El director territorial de l'Insalud, Rodrigo de Santos, afirmà ahir que Son Llàtzer obrirà portes el 15 de desembre «amb cinquanta llocs d'observació a urgències», fet que implica l'obertura real de tots els serveis hospitalaris prevists, contràriament a les primeres previsions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris