nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

Balears dedica el 60% de despesa a aliments, habitatge i transports

El Govern edita «Balears en xifres» per «fer arribar la realitat als illencs»

Els ciutadans de les Illes Balears destinaren, durant l'any 2000, el 60% del seu consum a alimentació, habitatge i transport. Aquesta és la mateixa distribució que a la resta de l'Estat, però amb un major percentatge de despesa sobre aquests articles que la mitjana espanyola, segons els hàbits de consum i els preus. Per contra, els illencs gasten menys que la resta d'espanyols en vestit, oci o equipament de la llar. Una altra xifra interessant de les Balears fa referència al nombre de treballadors en actiu en els primers quatre mesos del 2001. En tots els sectors econòmics, menys en agricultura, n'hi ha més que en el mateix periode de l'any passat. S'observa un creixement especial en el sector serveis on, per exemple, el mes d'abril del 2001 treballaven 10.922 persones més que l'any passat.

Ambdós fets s'observen en la publicació Balears en xifres, editada pel Govern com a resposta a «l'esforç de democratitzar les dades» de què disposa l'administració autonòmica. «Posam les dades a l'abast de tothom, perquè puguin ser consultades per empreses i particulars», afirmà ahir en la presentació d'aquest treball el vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Comerç i Indústria, Pere Sampol. «El nostre objectiu és oferir tota la informació possible als ciutadans perquè puguin conèixer la situació real del nostre país i valorin amb criteris objectius les actuacions i gestions del Govern», digué Sampol.

Balears en xifres, editat en sis idiomes, és una publicació de caràcter anual elaborada per l'Institut Balear d'Estadística (IBE). En les seves 236 pàgines, mostra dades sobre territori, climatologia, demografia, medi ambient, macroeconomia, xifres per sectors econòmics, serveis socials i sanitat, entre d'altres. El director general d'Economia, Antoni Monserrat, que acompanyà Sampol en la presentació del llibre, afirmà que aquest «és el resultat d'un pla d'unificació de dades per democratitzar l'estadística». Monserrat afirmà que Balears en xifres «és un treball imprescindible per planificar el futur i que serà útil per augmentar la cultura estadística de la població en general, no només per als especialistes. Monserrat féu referència a altres iniciatives com «Estadística al carrer», per a joves; o el programa «Estadística Unificada».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris