nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

Fixen en tres milions la multa a un bar per venda d'alcohol de 'garrafa'

El 70% de les botelles tenien estripats els precintes de seguretat

El jutjat contenciós número 1 de Palma ha rebaixat la sanció de 4.325.000 pessetes posada per la Direcció General de Consum a l'empresa Bares Pedro Ramón S.L., propietària del Café de la Seu, perquè servia alcohol de «garrafa» en botelles de marca i l'ha fixada en 3.225.000 pessetes. Els inspectors de Consum comprovaren en una visita del març del 1999 que el 70% de les botelles del local tenien el tancament de seguretat manipulat i que havien romput el precinte que impedeix reomplir-les. L'expedient sancionador s'inicià l'abril del 1999 i pel maig Consum amplià la imputació inicial en comprovar que les anàlisis realitzades confirmaven que l'alcohol que se servia no coincidia amb les marques de les botelles.

Els funcionaris de Sanitat constataren també que les botelles intervingudes estaven destinades al consum dels clients i ells mateixos observaren com se servien les begudes. Després de la proposta de resolució i la presentació d'al·legacions per part de l'empresa, el director general de Consum imposà quatre multes de 2.700.000, 525.000, 550.000 i 600.000 pessetes, a més de la destrucció de les botelles intervingudes, la publicació de la sanció en dos diaris de l'Illa i el tancament temporal del Café de la Seu durant un mes.

Una vegada el recurs arribà al jujat, l'empresa sancionada defensà que la tramitació de l'expedient sancionador no s'ajustava a la llei perquè havia caducat i també perquè s'havien acumulat càrrecs de manera improcedent. La jutgessa, Carmen Frígola, rebutja aquestes al·legacions i assenyala que és normal que s'ampliïn les imputacions una vegada coneguts els resultats de les anàlisis realitzades a l'alcohol decomissat.

La resolució indica que el trencament del precinte de seguretat de les botelles està pensada per enganar el consumidor i que el frau neix en el moment que s'omplin les botelles amb un contingut diferent de la marca de l'etiqueta. La jutgessa anul·la les multes de 550.000 i 600.000 posades per Consum perquè el contingut de les botelles no era el detallat a les etiquetes, ja que en entén que per sancionar aquest fet hauria de comptar-se amb el producte original. La sentència es pot recórrer davant el Tribunal Superior.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris