muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

3.000 marxaires lluiten pel tren de Llevant

El president Francesc Antich anuncià estudis de viabilitat per portar el ferrocarril fins a Cala Rajada

«Les nostres carreteres són massa perilloses per la saturació de cotxes. No hi ha cap banda a tot Europa on hi hagi més cotxes per habitant que a les Balears. N'estam farts de patir rècords negatius. Per això volem tren». Aquest fou el crit unànime de milers de marxaires vinguts des de Manacor, Cala Rajada, Capdepera, Sant Llorenç, Artà, Son Carrió, Petra, Sineu, Vilafranca i Palma, que es concentraren a l'antiga estació de ferrocarril de Son Servera. Així doncs, Son Servera es va convertir ahir en la capital del tren de Llevant. Devers 3.000 marxaires varen recórrer les antigues vies del ferrocarril de la comarca en un acte reivindicatiu pel retorn del tren. Ahir es complien quatre anys de la marxa pel tren de Llevant, emperò «l'esperit no decau, ja que aquest any, els ajuntaments s'hi han implicat de valent», va explicar un dels principal organitzadors de la manifestació, Miquel Piris, en nom dels Joves de Llevant i el grup ecologista GOB.

Ahir, les velles vies del ferrocarril, mudes durant anys i desaparegudes sota la vegetació, varen tornar a veure la llum i a sentir, amb més força que mai, el pas dels viatgers. Un de tants marxaires fou el president del Govern de les Illes, Francesc Antich, el qual es va posar la camiseta reivindicativa i va caminar fins a l'estació de Son Servera. Antich va confirmar l'arribada del tren a Manacor per a l'any 2003, però també avançà que el Govern «ja ha encarregat els estudis de viabilitat per portar el ferrocarril fins a Artà i Cala Rajada». El Campus de la Universitat de les Illes Balears i l'Aeroport de Son Sant Joan també, segons el president de l'Executiu Autonòmic, es podrien beneficiar d'una xarxa ferroviària. «No obstant això, manca veure els estudis de viabilitat», va aclarir Antich.

El nou conseller d'Obres Públiques i Transports, Francesc Quetglas, també es va voler sumar a la marxa pel tren, tot manifestant que «el tren és sinònim de futur i modernitat» i va afegir que «estam equivocats si pensam que cal incrementar el cotxes i les carreteres. La solució passa per un sistema de transport públic». A l'estació de Son Servera també hi arribaren el vicepresident, Pere Sampol, la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, i els batles i regidors de Son Servera, Artà, Capdepera, Manacor, Petra, Sant Llorenç i Vilafranca. Junts compartiren un dinar de sopes mallorquines i un concert reivindicatiu a favor de la tornada del tren i, en definitiva, una demanda de majors inversions per part del Govern central en el ferrocarril. Així mateix, la marxa pel ferrocarril comptà amb la presència dels darrers maquinistes del ferrocarril de Llevant, els quals, ja molt majors, s'emocionaren en veure que l'esperit del tren segueix latent entre milers de persones.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris