nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

La tradició agrària i el present turístic i comercial es varen mesclar a la Fira

La mostra d'animals i la de productes balears centraren l'atenció dels assistents

Amb un ull mirant al passat i un altre mirant al futur, la Fira d'Alcúdia celebrada ahir, intentà conjugar la realitat d'un municipi internacional que viu principalment del turisme però que no vol perdre les seves arrels agràries i artesanals. Aquest pont l'exemplifica la nova mostra de producte balear que, presentant-se com a novetat, va tenir una gran acceptació popular. A l'envelat muntat al passeig de Pere Ventayol, vora els antics carruatges, es pogueren tastar i comprar galletes, formatges, oli, vins o llet, tot fet a casa nostra. L'eix principal de la Fira tornà a ser el renovat passeig de la Victòria, on es muntaren els estands de les entitats i empreses alcudienques. En aquest indret, el Grup Serra també tingué una parada des d'on es realitzà el programa d'Ultima Hora Ràdio en directe.

El passeig per la Fira enllaçava després amb el col·legi Porta des Moll, on hi havia una àmplia representació d'artesans mallorquins que venien des de ceràmica fins a sabates, passant per altres productes tradicionals com una bona sobrassada. També es podia veure una interessant mostra de brodats. Un dels espais on es va congregar més gent fou a la finca de la pilota on es concentraren els animals, destacant sobretot els cavalls, demostrant així que la tradicional afició als equins es troba a Alcúdia més viva que mai.

Precisament fent una ullada al passat es pogueren veure demostracions de les tasques del camp tal com es feien fa un temps a qualsevol finca de fora vila, des de triar la palla fins a llaurar amb la mula. L'estirada de la Fira va tornar a posar-se en evidència ahir amb els milers de visitants que hi passaren. El més curiós és que bona part d'aquests curiosos no eren mallorquins, sinó turistes estrangers. Tot i els importants esforços municipals per habilitar aparcaments, hi hagué cotxes repartits sense ordre per molts llocs de la ciutat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris