nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

El productor rebrà fins a 40 pessetes per quilogram de taronja retirada

El termini per calcular els excedents que es destinaran a fer suc acaba dia 15

Els productors de taronja rebran fins a 40 pessetes per quilogram de taronja retirada, fet que suposa un 23% més per quilogram del que se'n va pagar l'any passat. Així es va posar de manifest en la reunió mantinguda divendres entre una vintena de productors de taronja de l'Illa i representants de les empreses i organismes de les Illes que s'encarreguen de convertir els excedents de taronja en suc. Convocada al centre BIT d'Inca amb l'objectiu d'explicar la campanya de recollida de taronges per fer-ne suc, la reunió va tenir la presència del conseller d'Economia i Indústria, Pere Sampol; el coordinador de Producte Balear, Miquel Gual; el propietari de la fàbrica mallorquina de sucs Miret, Julià Puig; i el gerent de Fruita Bona, Joan Moll.

En la reunió informativa es varen donar a conèixer als productors els preus de la subvenció que enguany s'atorga per quilogram de taronja retirada. Un preu que s'ha incrementat un 23% respecte de l'any passat. Així, si l'any passat, la subvenció per quilo de taronja retirada arribava a 30 pessetes, enguany frega les 40 pessetes. Aquest increment de la subvenció es deu al fet que tant l'empresa transformadora com la Unió Europea (UE) han augmentat els preus dels quilograms de taronja retirada. L'empresa transformadora ha passat d'oferir 20 pessetes per quilogram a oferir-ne 23, i la UE d'oferir-ne 10 a 14 o 17 pessetes per quilogram.

La intenció d'aquesta campanya i de les ajudes és retirar del mercat uns excedents que dificulten l'estabilitat dels preus. Des del Govern de les Illes Balears s'han fet crides a la retirada d'excedents i a la mobilització per tal de fer arribar aquelles taronges que per la mida o pel seu aspecte no tenen una bona sortida en el mercat, però que són bones per al consum, per tal de convertir-les en suc de les Illes. En la reunió es va comunicar als productors de taronja que tenen fins el proper dia 15 d'octubre per tal de calcular i comunicar a l'empresa majorista Fruita Bona el nombre de quilograms que tindran per destinar a fer suc.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris