algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

L'Albufera celebra el Dia Mundial de les Aus

El parc natural organitza visites guiades que permeten observar els ocells en el seu medi natural

El parc natural de l'Albufera de Muro es va sumar ahir a la celebració del Dia Mundial de les Aus, una diada que celebren aquest cap de setmana més de 120 organitzacions de 90 països, i que es preveu que tregui més d'un milió de persones al camp amb la finalitat d'observar els ocells. Al llarg d'aquest cap de setmana, el parc natural de l'Albufera oferirà diversos actes i visites guiades que, juntament amb la col·laboració del grup ecologista GOB, la Fundació Natura Parc i la Associació d'Amics dels Parcs, permetran als visitants observar els ocells en el seu medi natural. L'objectiu d'aquest cap de setmana destinat a les aus és fomentar-ne l'observació entre el públic i conscienciar la societat de la fragilitat del món dels ocells, i de la necessitat de conservar les aus i els hàbitats on viuen.

Entre les activitats organitzades amb motiu d'aquesta diada, destaquen: taules informatives, visites guiades i alliberament d'ocells. Els diversos actes d'ahir a l'Albufera registraren la presència de la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, que va participar en l'amollada de dos exemplars de xoriguer, Falco tinnunculus. Aquestes dues aus havien arribat ferides d'ala i varen ser recuperades a la Fundació Natura Parc.

En la seva visita al parc, Rosselló va voler assenyalar la importància que «diades com aquesta tenguin un ampli caràcter divulgatiu i serveixin per llançar un missatge sobre la importància de preservar i conservar la biodiversitat». La consellera de Medi Ambient va destacar que «les Baleas són un lloc on gaudim d'un gran nombre d'ocells». En aquest sentit, la consellera va recordar que enguany es celebra l'any del virot, una de les espècies que, juntament amb la milana, es troben en perill d'extinció a les Illes, on s'han observat més de 330 espècies diferents d'aus. S'ha de recordar que al planeta hi ha 10.000 espècies d'ocells, de les quals prop de 1.200 estan en perill d'extinció. D'altra banda, i concretament a Espanya, se n'han diferenciat 400 espècies, de les quals almanco 17 estan amenaçades.

Des de la Fundació Natura Parc, es va voler aprofitar la jornada per donar a conèixer als ciutadans la seva tasca al capdavant de la recuperació d'ocells ferits. En aquest sentit, membres de la fundació feren una crida sobre la importància que si ningú troba un animal malalt el faci arribar a la Conselleria de Medi Ambient o a les instal·lacions de Natura Parc, on anualment se'n salven centenars. El director del parc natural de l'Albufera de Muro, Joan Salvador, va assenyalar, per la seva banda, la importància que «jornades com aquesta acostin els ciutadans al parc».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris