muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín:
13°

Els Ciutadans contra la Guerra es manifestaran pel conflicte afganès

Un grup desplegà cartells contra les maniobres de l'OTAN a les Illes

Els representants de la Plataforma Ciutadans i Ciutadanes Contra la Guerra "que inclou forces polítiques com EU-EV i PSM, més grups com Attac, el sindicat STEI i la Federació d'Associacions de Veïns" participà d'un «acte simbòlic» contra els exercicis militars de l'OTAN en aigües illenques, i anunciaren una manifestació popular el novembre.

Un grup reduït de polítics i activistes "des de Marilena Tugores (EU) i Jordi López (EV) al membre de la CNT Héctor Pavélic" desplegaren a la badia de Palma pancartes amb la llegenda No més guerres, no més víctimes. Ni tan sols els vaixells de l'OTAN eren aleshores als varadors per rebre la protesta, però els presents asseguraren que una pròxima convocatòria de manifestació serà «multitudinària».

El portaveu de la Plataforma, Jordi López, explicà que es tracta de «manifestar el rebuig a les maniobres navals de l'OTAN a les nostres aigües, perquè entenem que l'escalada bèl·lica com a resposta a l'atemptat de les Torres Bessones no resoldrà a la llarga uns problemes que tenen altres causes, com la injustícia i la desigualtat social arreu del planeta». Per la Plataforma, «el problema del fonamentalisme islàmic no s'ha de resoldre amb bombes i míssils, sinó amb alimentació, amb educació, sanitat, democràcia, però mai amb armes». En aquest sentit, «el fet que l'OTAN s'ensinistri a les nostres aigües vol dir que els ciutadans de les Balears, sense haver estat consultats, hi estam immersos». L'OTAN ha negat la relació dels exercicis amb el conflicte afganès.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris