algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
10°

El Govern diu que l'augment de tarifes lleva més clients que l'ecotaxa

L'Executiu balear preveu pèrdues d'ocupació i abaixada del consum

La crisi de les companyies aèries repercutirà en pèrdues de llocs de treball i en una lleu reducció de la demanda interna de l'economia illenca, segons indicà a Diari de Balears el director general d'Economia, Antoni Monserrat. Monserrat qualificà la indústria aèria de «sector estratègic per a l'Arxipèlag» i destacà que en el mes de juliol el sector tenia contractats directament al voltant de 4.900 treballadors, xifra que es redueix en temporada baixa fins als 4.000. Cal recordar, en aquest sentit, que Spanair, Air Europa, Iberworld, LTE o Futura, tenen seu a Palma.

El director general afegí que el moment en què s'ha produït la crisi agreuja el problema. L'inici de la temporada baixa, «moment de pocs ingressos per les aerolínies, dificultarà més passar l'hivern». Al marge dels efectes sobre la demanda i l'ocupació, Monserrat afegí que l'increment de tarifes que han aplicat des de la setmana passada les tres principals aerolínies espanyoles "Iberia, Spanair i Air Europa", té una perjudici directe per als ciutadans baleàrics, amb un encariment de les comunicacions. «S'ha de tenir en compte que els avions són les nostres autopistes», afirmà.

Monserrat qualificà l'augment de tarifes aèries i la pujada del 10% de les taxes aeroportuàries que aplicarà AENA a partir del 2002, que previsiblement es traduirà en nous augments de preus, així «com en una pèrdua de comptetitivitat per al sector turístic superior a la que hauria generat l'aplicació de l'ecotaxa». «Ens fa més mal aquest augment de tarifes aèries, que no repercuteixen en l'economia balear, que l'augment de preus que hauria generat l'aplicació de l'ecotaxa, els ingressos de la qual s'haurien invertit en millores de les infraestructures turístiques de les Balears.

Els hotelers afirmen que aquest augment de tarifes aèries és general a totes les destinacions vacacionals, per la qual cosa no generan pèrdues de competitivitat a les Balears.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris