algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
10°

UM manté el paper de frontissa a Mallorca en el sondeig del Govern

Les respostes directes, sense «cuina», s'han distribuït entre els partits

Tot i que l'Executiu autonòmic no les facilità en la presentació, l'enquesta sociopolítica realitzada per Sondymark inclou les dades sobre la intenció de vot en les quatre circumscripcions electorals de les Balears. Els partits polítics han rebut aquesta informació, que inclou les respostes directes al sondeig i a partir de les quals es poden realitzar les projeccions en percentatges i assignació d'escons en cada una de les illes.

És el que ha fet el PSIB-PSOE a partir del record de vot i la simpatia "que no té perquè coincidir amb la intenció de vot" sobre una hipòtesi d'una participació en els comicis del 60%. A Mallorca es feren 800 enquestes, 400 a Menorca i 400 a Eivissa. Com es pot comprovar en el gràfic de dalt, a Mallorca es preveu una lleugera davallada per a Unió Mallorquina, tot i que aquesta formació mantendria el paper de frontissa al Consell de Mallorca. El PSM-Entesa Nacionalista es manté, mentre que el PSIB-PSOE i Esquerra Unida-Els Verds aconsegueixen, respectivament, un escó més que el 1999.

A Menorca no s'observen variacions importants respecte dels anteriors comicis autonòmics i tots els partits, a pesar de les oscil·lacions a l'alça o a la baixa, mantenen un nombre idèntic d'escons. Molt diferent és el cas d'Eivissa, demarcació on el Pacte Progressista arriba a superar gairebé de deu punts el Partit Popular, de manera que podria tenir la majoria sense necessitar l'obtenció de diputat de Formentera que, en tot cas, en aquests moments es dóna per assignat a la Coordinadora d'Agrupacions Progressistes si es repeteix la coalició.

L'enquesta es va fer els mesos de juny i de juliol. No obstant això, no es presentà fins fa una setmana i ha originat una considerable polèmica en la classe política.

Error  
Fou un error que la intenció de vot per illes no es destribuís a la premsa el mateix dia en què Antoni Garcías i Jordi Bayona difonien els resultats globals d'una enquesta que s'ha relacionat molt amb la destitució de Josep Antoni Ferrer i amb el distanciament d'UM respecte dels altres socis del Pacte de Progrés. De tota manera, les dades són ara en mans de tots els partits, que en poden fer les extrapolacions que considerin més ajustades a la realitat. La campanya electoral, però, queda encara molt enfora.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris