algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Matas preveu una inversió de 2.100 milions per tractar enderrocs

Estableix per a les Balears 6 plantes de reciclatge i 8 abocadors

El Pla nacional de residus de construcció i demolició, darrerament aprovat pel Ministeri de Medi Ambient (amb Jaume Matas al capdavant), preveu per a les Balears la creació de 6 plantes de reciclatge i 8 abocadors amb una inversió total de 2.100 milions de pessetes abans del 2006. Precisament, el Consell de Mallorca inaugurà dimrts passat una planta de recepció i selecció d'enderrocs, amb llicència de Tirme, però gestionada per l'Associació de Transportistes de Contenidors de Mallorca (Astracoma). Aquesta llicència, emperò, només és provisional, amb una durada de dos anys, ja que, en aprovar-se el pla director insular d'enderrocs, les plantes de tractament (transferència i selecció) hauran de sortir a concurs públic.

Concretament, de les 6 plantes de reciclatge d'enderrocs previstes per a les Balears, 4 tindrien una capacitat de fins a 100.000 tones anuals (amb un cost de 200 milions de pessetes cadascuna) i 2 amb una capacitat de 600.000 tones anuals (amb un cost de 400 milions cadascuna). Així, les 6 plantes de reciclatge de runes a les Balears suposarien una inversió de 1.600 milions de pessetes. D'altra banda, els 8 abocadors de materials inerts (nets i no contaminants) es dividirien en quatre grups (50.000, 100.000, 200.000 i 300.000 tones anuals) amb dos abocadors per a cada grup. La inversió total per als 8 abocadors seria de 490 milions de pessetes.

D'aquesta manera, el Ministeri de Medi Ambient estableix una despesa global per a l'Arxipèlag, entre reciclatge i abocament d'enderrocs, de 2.090 milions de pessetes. Pel que fa al finançament de totes aquestes inversions, el Ministeri de Medi Ambient confia en els Fons de Cohesió de la Unió Europea i, per accedir a aquestes ajudes, seran les comunitats autonòmes les que han de presentar els millors projectes possibles.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris