nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

Tècnics policíacs rastrejaren ahir el disc dur de l'exsecretari de Matas

El defensor de Vallori diu que no s'ha trobat cap prova d'espionatge

Els especialistes de la Brigada de Delictes Econòmics del Cos Nacional de Policia rastrejaren ahir l'ordinador de l'exsecretari de Jaume Matas quan era president del Govern, Sebastià Vallori, en el marc del procés judicial que investiga el presumpte espionatge informàtic a l'actual conseller d'Obres Públiques, Francesc Quetglas, en el denominat cas Bitel.

Per l'advocat de Vallori, Diego Wencesblat, aquesta diligència, que ha suposat la gravació d'un disc compacte de 60 megabits que conté part dels arxius de l'ordinador del seu patrocinat, «no aporta cap novetat que pugui alterar el que s'ha fet fins ara». Wencesblat considerà que la causa s'arxivarà i malgrat que considera que no hi ha motius perquè el seu client torni a declarar, «estam oberts a qualsevol petició del jutge».

Per la seva part, per Antoni Diéguez, advocat de Quetglas, el més important d'aquesta actuació és que s'ha confirmat l'habilitat de Vallori en l'ús de l'ordinador, en contra del que s'havia manifestat. Per Diéguez, la informació sobre el cas és en el disc compartit entre les terminals informàtiques de Vallori i Presidència, on s'han trobat els arxius que proven el suposat redireccionament del correus de Quetglas: el document exhibit per Matas en el Parlament el 1998 i l'anomenat seny.txt, que és un informe intern del PSIB que es rebé també a la Presidència del Govern.

Damià Vidal, perit designat per la defensa que encapçala Rafael Perera, va explicar que trigaran dies a esbrinar el contingut dels discs compactes distribuïts a les parts, mentre Perera va assegurar que una vegada analitzats, el resultat podrà reforçar l'acusació o la defensa del cas Bitel.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris