muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

L'exposició «Els anys elèctrics» fa un repàs la història de l'electricitat a l'illa

Sota el lema denominat «Els anys elèctrics», avui vespre obrirà les portes a la fàbrica de Can Beia la gran exposició commemorativa del centenari de l'electricitat a Alaró. La mostra va ser presentada ahir matí pel batle Josep Gomila i pels representants de GESA, Lluís Massanet i pels comissaris de l'esdeveniment, pertanyents a l'Obra Social de Sa Nostra. L'exposició s'ha estructurat en cinc grans espais diferents mitjançant els quals es relata la història de l'electricitat durant els darrers cen anys a Mallorca.

El primer pas es titula «Al principi fou la llum» on es mostren tota una sèrie d'objectes que emprà l'home a través de la història fins la invenció de la bombeta elèctrica per part d'Edison. A «Alaró va ser festa» es narra la situació econòmica i social de la vila a principi del segle XX quan es va instal·lar la primera fàbrica elèctrica de Mallorca.

Amb «Electricitat pertot arreu» s'explica com es va fer arribar aquesta energia a tots els pobles de mallorca fins al 1927. L'espai central està ocupat per tota una sèrie de grans màquines, autèntiques joies de l'enginyeria industrial, amb les quals es vol explicar com es produïa electricitat. El darrer apartat que porta el títol de «Em camvià la vida» exposa els importantíssims canvis produïts en els hàbits quotidians gràcies a l'electricitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris