lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Els vaixells de guerra inicien les maniobres des del port de Palma

41402

Les maniobres no tenen relació amb l'actual crisi internacional.

T. A.

Les forces navals i aèries de l'OTAN que aquests darrers dies s'han deixat veure en aigües de la badia de Palma i altres indrets del litoral mallorquí començaren ahir les seves maniobres, que es perllongaran fins el pròxim 23 d'octubre. A les maniobres Destined Glory, que es desenvolupen en aigües de la Mediterrània Occidental i el sud espanyol, hi participen 10 països amb 35 vaixells, 40 aeronaus i 7.000 militars. El cap de l'operació, el general espanyol de brigada d'Infanteria Javier Hernández, digué ahir que l'exercici «se celebra cada any i no té cap mena de relació amb la crisi generada després dels atemptats en els EUA, encara que una altra cosa és el que pugui passar en el futur», afegí.

Les unitats participants són una «força de reacció conjunta» capacitada per realitzar tota casta d'operacions de defensa, de suport a la pau i de resposta a situacions de crisi. L'operació ha estat programada pel quarter general de les forces aliades del sud d'Europa, que és el comandament de l'OTAN responsable de l'àrea mediterrània, i al davant d'aquest exercici s'hi trobarà el vicealmirall nord-americà Gregory G. Johnson, comandant de les Forces Navals d'Atac i Suport del sud d'Europa.

El general Hernández i el director de l'exercici, el coronel dels Royal Marines, Jeremy Robins, explicaren ahir als periodistes a bord del portaavions italià Giuseppe Garibaldi que aquests exercicis pretenen millorar la interoperativitat de les forces dels països participants "Alemanya, Espanya, EUA, França, Grècia, Holanda, Itàlia, Portugal, Regne Unit i Turquia" en accions de guerra marítima, terrestre i aèria. EU i Els Verds de Mallorca expressaren ahir el seu rebuig a la presència de vaixells de guerra a Mallorca perquè «és perjudicial per l'entorn natural de l'Illa».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris