algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

El PP intentarà que UM no voti amb l'esquerra al Parlament

Presenta una moció sobre el vet a la construcció en àrees d'interès agrícola

El Partit Popular intentarà repetir una situació que deixi l'esquerra en minoria al Parlament, tal com passà dilluns al Consell de Mallorca. En el ple de la setmana que ve, Jaume Font demanarà l'opinió del Govern sobre la prohibició de construir habitatges unifamiliars en àrees d'interès agrari. La intenció del PP és que la pregunta deixi pas a la presentació d'una moció davant la qual Unió Mallorquina s'hauria de posicionar.

La reforma de les Directrius d'Ordenació Territorial que presentà el Govern determina que les àrees d'interès agrari seran inedificables a tots els efectes. El text legal no defineix cap tipus de delimitació d'aquestes zones sobre un plànol i esmenta que correspon als consells insulars fixar-les dins els plans territorials, però que fins a la seva aprovació seria la Conselleria d'Agricultura la responsable d'aquesta definició.

Segons el punt de vista d'Unió Mallorquina, aquesta mesura envaeix les competències del Consell de Mallorca. Una moció del Partit Popular al Parlament en aquest sentit també deixaria UM en una difícil situació, ja que és present alhora als governs balear i del Consell. En el seu encontre setmanal amb la premsa, el portaveu del PP, Joan Flaquer, criticà l'actuació de Francesc Antich en relació a la sortida de Josep Antoni Ferrer de la Conselleria d'Obres Públiques.

Segons Flaquer, Antich havia deixat Ferrer en una situació difícil en passar d'una explicació que parlava de dimissió a una que deia que s'havia produït una destitució amb l'objectiu de reforçar l'autoritat del president. A més, el PP no s'estigué de condemnar l'ajornament del transpàs de Benestar Social al Consell de Mallorca, pel fet que permet una duplicitat administrativa, ja que la institució insular manté una infraestructura creada per rebre la competència.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris