algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

La reforma de Son Dureta serà sufragada pel Consolat de la Mar

L'empresa de la rehabilitació fallida renuncia al lucre cessant

La reforma de l'hospital de Son Dureta ha estat xifrada en prop de 18.000 milions per incrementar l'espai existent de 84 mil metres quadrats fins els 123 mil metres, en una maniobra constructora per esbucar i reconstruir els edificis obsolets "com ara el maternoinfantil" i permetre que l'hospital pugui complir les seves funcions com a centre de referència, segons explicà ahir el subdirector de l'Insalud Roberto Collado. El projecte serà assignat a la despesa capitativa que l'Insalud destina als habitants de les Balears, no a la inversió extraordinària que havia demanat el Govern balear en concepte de «deute històric».

Aquesta situació modifarà de manera evident l'escenari del traspàs competencial de l'assistència sanitària a la Comunitat Autònoma, en què la Conselleria de Sanitat exigia una partida extraordinària de 30.000 milions de pessetes per les inversions pendents de l'Insalud a les Balears sobre una despesa anual de 102.000 milions. Entre les infraestructures pendents es troba la reforma endarrerida de Son Dureta, que en el seu darrer intent ja havia estat xifrada en 12.000 milions. Per la Conselleria, «tant ens fa si repercuteixen aquesta despesa al finançament final de les competències o si accepten aplicar-les a una partida especial... mentre la paguin».

De fet, la reforma fallida de Son Dureta "pendent des de fa un lustre en què els edificis han patit fins i tot desprendiments de façanes" no suposarà una repercussió greu als pressuposts de l'Insalud. La unió temporal d'empresses que se'n feia càrrec ha renunciat al lucre cessant "calculat en un 6% del projecte, de 12.000 milions" i ser compensada per les despeses efectuades: 200 milions. L'any 2006, en què ja funcionaran els hospitals de Son Llàtzer, Inca i Manacor, Son Dureta disminuirà la seva activitat comarcal per incrementar les seves accions d'especialitat, segons la gerent Maria Ibars, de manera que les urgències, els quiròfans o els llits per a crítics seran majoritaris.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris