nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

Cort aprova el PEU per al polígon de Llevant, Son Canals i Secar de la Real

En total, l'àrea de manteniment de Palma es gastarà uns dos-cents milions de pessetes

La comissió de Govern de l'Ajuntament de Palma aprovà ahir els projectes d'execució de tres obres previstes en el Programa d'Equipaments Urbans (PEU) de Palma, que desenvolupa l'àrea d'Infraestructures, presidida pel tinent de batle José María Rodríguez. El primer dels projectes passa per l'execució de la remodelació de l'espai lliure, passeigs i aparcaments en el polígon de Llevant i està valorat en poc més de cent milions de pessetes. L'illa on es desenvoluparà aquesta actuació està delimitada pel carrer Caracas, l'avinguda de Mèxic, el carrer Ciutat de Querétaro i el carrer Puerto Rico i afecta una superfície de 8.842 metres quadrats.

L'objectiu del projecte és el condicionament dels vials per connectar adequadament els espais lliures, les zones d'aparcament i els accessos als habitatges, limitats a trànsit per a vianants i de serveis d'urgències. El termini d'execució de les obres serà de cinc mesos. El segon projecte aprovat correspon a la millora dels espais lliures de la plaça Jorge Luis Borges, una reforma que costarà cinquanta nou milions de pessetes. Aquesta plaça està situada en la barriada de Pere Garau i afecta un total de 1.845 metres quadrats construïts. La remodelació consisteix a renovar i millorar el paviment, l'enllumenat i el tancament. La plaça es compon de tres zones: la verda, la de jocs infantils i la zona esportiva que poden emprar igualment els veïns i els estudiants del col·legi.

Es milloren les instal·lacions i serveis del parc amb jocs infantils i mobiliari urbà per fer més agradable al ciutadà l'ús i gaudi de la plaça i també es reforça la jardineria actual amb un major nombre d'arbres. El termini d'execució serà de sis mesos. Ja per acabar s'ha aprovat la remodelació del camí del Dimoni que servirà per comunicar la barriada del Secar de la Real amb el monestir de Sant Bernat de la Real. El preu d'execució d'aquesta reforma ascendeix a més de trenta-vuit milions de pessetes. Amb aquest projecte es pretén condicionar el camí que actualment connecta la urbanització del Secar de la Real amb el monestir de Sant Bernat.

Les obres consisteixen a ampliar la secció del camí de terra existent, pavimentar-lo i dotar-lo de la il·luminació adequada, com també crear un accés adequat des del monestir per mitjà d'una rampa que salva el desnivell. Cort pretén la instal·lació de portes tant en l'accés del carrer Pinar al camí i en monestir, per controlar l'accés a les nits. També es preveu fer un mur de pedra que acompanya el recorregut dels vianants i a la vegada serveix de límit entre el públic i el privat amb la finca en la qual es desenvolupa el projecte.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris